Leden 2004

Amadeové... rozhovor s herci Zdeňkem Trčálkem a Tomášem Šulajem

Na konci března 2002 měla ve Slováckém divadle premiéru hra Petera Shaffera Amadeus, známý příbeh o konfliktu Antonia Salieriho a Wofganga Amadea Mzarta, příbeh o střetu průmernosti a geniality. Režisér Ladislav Pešek obsadil do titulní role Zdeňka Trčálka v alternaci s Tomášem Šulajem. S těmito herci přinášíme následující rozhovor.

Rozhovor s Davidem Vackem o hře Olga a ďábel

Slovácké divadlo připravilo na Malou scénu další premiéru. Tentokrát to ale nebude komedie, které si diváci Malé scény tolik oblíbili, ale tým režiséra Davida Vackeho připravil inscenaci, která v sobě nese silné morální poselství. Už podtitul hry Olga a ďábel zní - "zlopověst o tom, že svědomí máme jen jedno a podlehnout ďáblu je tak jednoduché." A právě režiséra (a příležitostného herce) Davida Vackeho jsem poprosil o následující rozhovor.

Slovácké divadlo je nominováno na Cenu Ministerstva kultury

Inscenace Racek původem ruské režisérky Oxany Meleshkiny-Smilkové, která měla ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti premiéru v lednu letošního roku, byla nominována na Cenu Ministerstva kultury České republiky, která bude letos poprvé udělena v oborech profesionálního umění za přínos v oblasti divadla, hudby, výtvarného umění a architektury. Podle materiálů Ministerstva kultury ČR "se cena uděluje k ohodnocení výjimečných uměleckých tvůrčích nebo interpretačních počinů nebo za dlouhodobé umělecké zásluhy v oblasti divadla, hudby, výtvarného umění a architektury a může být udělena fyzické nebo právnické osobě. Nositelem ceny se může stát občan ČR starší 15 let, umělecký soubor, či umělecká instituce."

Stránky