Únor 2004

Divadlo bude opět hrát na Buchlově!

Už počtvrté je pro diváky připravena jedinečná možnost shlédnout oblíbené tituly Slováckého divadla v atraktivním prostředí hradu Buchlova. Ano, oblíbená akce Buchlovské divadelní léto je i letos připravena zakončit školní rok a vyjít vstříc prázdninovým radovánkám. Letos dramaturgie vsadila převážně na komediální tituly.

Rychlé šípy jsou čestní hoši

Červenáčkova charakteristická čepice, text nápovědy komedie Rychlé šípy, tričko Rychlonožky a možnost pozvat kohokoliv z pětice slavných foglarových postav na večeři - to všechno bylo součástí dražby, která vypukla ihned po skončení slavnostní sté reprízy komedie Rychlé šípy ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti v sobotu 21. září.

Divadelní událost roku

Slovácké divadlo v Uherském Hradišti zažilo událost, na kterou byla soustředěna pozornost snad všech divadelníků republiky. Režisér J. A. Pitínský, který je považován za absolutní špičku ve svém oboru a je ověnčen mnoha prestižními cenami, uvedl na jeho jevišti inscenaci slavného drama F. M. Dostojevského Bratři Karamazovi. Téměř detektivní příběh pátrá po vrahovi bohatého kupce. Podezřelým je vlastní syn zavražděného. Zabíjel skutečně on? Neskrývá celá událost ještě hlubší problémy? Prokletý rod Karamazových se dostane do kleští osudu. Vypadá to, že v tomto krutém souboji není vítězů...

Stránky