Květen 2004

Martin Vrtáček bude hrát Cyrana de Bergerac

Prvního června 1984 polapilo Martina Vrtáčka divadlo. Bylo to v pardubickém divadle, kde nastoupil jako jevištní technik. Od té doby se vypracoval mezi jednoho z nejlepších a nejuznávanějších herců. Má na svém kontě divácké i odborné ocenění, hrál celou řadu velkých i titulních postav. Je to snad osud, který mu k dvacátému výročí jeho divadelní práce přihrál postavu z nejtěžších a nejobdivovanějších. Pod režijním vedením Igora Stránského studuje Martin Vrtáček Cyrana de Bergerac. V sobotu 5. června bude mít inscenace v 19.30 premiéru ve Slováckém divadle.

Diváci tleskali ve stoje

Slovácké divadlo začíná v těchto dnech nabízet žákům a studentům předplatné na rok 2004 – 2005. Protože v letošním roce divadelníci zaznamenali nárůst předplatitelů o celých dvacet pět procent, dávají si všichni velmi záležet, aby stejně atraktivní byla i nabídka na příští rok.

Slovácké divadlo uvede muzikál Do naha!

Slovácké divadlo v tichosti připravuje jubilejní šedesátou sezónu. Ačkoliv všechny tituly slavnostně představí až po skončení divadelních prázdnin, v tuto chvíli už některé prozradilo. Jde o dva výjimečné projekty. Černou komedii Svačina generálů od Borise Viana, která byla přeložena speciálně pro Slovácké divadlo a slavný muzikál Do naha!

Jak se v Hradišti (ne)nudili

Koncerty vážné hudby, nejrůznější slavnostní představení za účasti regionálních politiků i nekonečné proslovy ředitelů provázely vstup České republiky do Evropské unie. V Uherském Hradišti ale vypadal večer 30. dubna úplně jinak a plné náměstí diváků uznalo, že to byla jedna z nejlepších možných voleb. Organizace se ujala Městská kina, Město Uherské Hradiště a herci Slováckého divadla.

Divadelní zákulisí v přímém přenosu

Jak vypadá všední herecký den? Co všechno se může stát při divadelním představení a na co si herci dávají největší pozor? Co stojí za úspěchem Slováckého divadla posledních let a proč se jeho herci tak málo objevují v nových českých filmech? To jsou otázky, které diváci pokládají hercům Slováckého divadla. Všem, kdo by na ně chtěli slyšet odpovědi, nabízí příležitost zlínské rádio Čas.

Blíží se Buchlovské divadelní léto

I letošní začátek prázdnin bude na hradě Buchlově patřit nejoblíbenějším divadelním projektům uplynulého roku. I letos se na šest dnů zabydlí mezi středověkými zdmi hradu Buchlova postavy známé z divadelního jeviště. Které to budou tentokrát? Pozor! Letošní předprodej na Buchlovské divadelní léto začíná už v květnu! Po zkušenostech z předchozích ročníků se předpokládá, že vstupenky na některá představení budou vyprodána během několika hodin. Divadlo žádá diváky o shovívavost v případě, že zavolají v okamžiku, kdy bude některá inscenace vyprodána. Zároveň všem garantuje stejné šance v pondělí 10. května od 8.00 hodin, kdy bude předprodej zahájen na tel. čísle 572 554 455.