Září 2004

Divadlo míří na další festival

Po červnovém vystoupení na divadelním Festivalu evropských regionů v Hradci Králové míří Slovácké divadlo na další festival. Ve slovenských Piešťanech představí v pondělí 27. září úspěšnou pohádku Červené střevíčky režiséra Igora Stránského. Stane se tak v rámci Mezinárodního festivalu pro děti a mládež.

Mladí lidé objevují kouzlo Slováckého divadla

Konec divadelní sezóny, kdy diváci hodnotí předvedené výkony a následný prudký start nové sezóny se Slováckému divadlu v Uherském Hradišti vydařil. Důvodem byla snaha posilnit povědomí o Slováckém divadle před blížící se kampaní k večernímu předplatnému a totéž znásobit u další skupiny diváků, kteří se právě na přelomu prázdnin rozhodovali, které z divadel v jejich okolí budou nadále navštěvovat. Výsledky se dostavily. Slováckému divadlu se podařilo na svoji stranu získat další nové diváky. Mladé diváky.

Irena Vacková: V Hradišti se cítím nejlíp

Irena Vacková se vrací na jeviště Slováckého divadla. Tato zpráva určitě potěšila všechny její příznivce, kteří vzpomínají na celou řadu výrazných postav, jež ztvárnila. Ať šlo o hlavní roli v dramatu Gazdina roba, nebo o její výkon v oblíbené muzikálu Hello, dolly! či v komedii Woody Allena Sex noci svatojánské. Irena Vacková je zkrátka všestranně vybavená herečka. Dokazuje to i v nejnovější inscenaci Slováckého divadla, kterou je hra světoznámého dramatika Toma Stopparda a v níž hraje jednu z hlavních postav. O tom, jak se na návrat do Slováckého divadla těšila i o tom, jak prožívala mateřskou dovolenou je následující rozhovor.

První zkouška očekávané Lišky Bystroušky proběhla v lese

Hned první premiéra nové sezóny Slováckého divadla To pravé od světoznámého dramatika Toma Stopparda vzbudila kladné ohlasy a mohlo by se zdát, že uherskohradišťské divadlo na chvíli ve svých aktivitách poleví. Opak je ale pravdou. Slovácké divadlo v těchto dnech začalo připravovat jeden z nejsledovanějších divadelních projektů současnosti - Lišku Bystroušku v nastudování J. A. Pitínského.

Kubáník: Potkal jsem se s Vladimírem Železným

Čas prázdnin a čas dovolených trávil každý jinak. Někteří vyjížděli na chalupy, jiní k moři, další lákala velkoměsta. Do posledně jmenované skupiny by mohl patřit herec a mluvčí Slováckého divadla Josef Kubáník, který navštívil francouzskou metropoli. Jak si odpočíval od celoročního shonu v divadle? A jak se připravuje na další divadelní sezónu?

Irena Vacková: Hezky jsem si zarybařila

Herečku Irenu Vackovou znají diváci Slováckého divadla z mnoha výrazných divadelních postav. Ať šlo o Účtování v domě božím, kde ztvárnila postavu Matky, Sex noci svatojánské v níž se představila jako Adriana, či Bratry Karamazovy, ve kterých hrála Kateřinu. Před třemi lety se se scénou Slováckého divadla dočasně rozloučila. Důvodem byla prvorozená dcera Veronika. Za pár dnů se ale na prkna uherskohradišťského divadla vrátí v jedné z hlavních rolí v komedii To pravé.