Prosinec 2005

Silvestrovské odhalení!!!!

Šok! Pohotovému fotografovi Milanu Zámečníkovi přezdívanému Slovácký paparazzi se podařil husarský kousek. Když pořizoval snímky z nejnovější pohádky Slováckého divadla Zmatky kolem Katky, nahlédl nenápadně do šatny herce Davida Vaculíka a zmáčknul spoušť.

Dvě divadelní historky ze zákulisí

„Mohli byste říct nějakou veselou historku ze zákulisí?” Ptají se častokrát diváci herců a ti jen krčí rameny. Nikomu se totiž nechce přiznat, že není dokonalý a že zažije chvíle, na které by nejradši hned zase zapomněl. Silvestr je ale pravou chvílí na to, aby šli i herci s pravdou ven a přiznali, co všechno se dá u divadla také zažít.

Herci budou vyprávět historky pro rozhlasové posluchače

Slovácké divadlo nabízí kromě kvalitních a vysoce navštěvovaných inscenací i celou řadu doprovodných akcí. V minulosti to byl například happening Nuda v Brně, nuda v Hradišti, nuda v Evropské unii, kterou hradišťští herci oslavili vstup do Evropské unie, úspěch sklidily i autogramiády při příležitosti 200. reprízy Rychlých šípů a před premiérou muzikálu Donaha! V letošním roce bude poslední z takových akcí tříhodinová účast ve vysílání Českého rozhlasu Brno. Právě tady budou herci Slováckého divadla hosty předsilvestrovského pořadu.

Robert Bellan: Jakmile kolega zaváhá, říkám jeho text

Když byl Robert Bellan před několika lety členem hereckého souboru Slováckého divadla, patřil k největším hvězdám. Pak na svět přivedl dnes už legendární Rychlé šípy a rozhodl se pro režii. Jeho komedie znají nejenom diváci v Uherském Hradišti, ale také v Olomouci, Českých Budějovicích, v Praze a dalších městech. Čas od času se však na jeviště jako herec vrací. Teď mají diváci možnost vidět jej v roli Rychlonožky v Rychlých šípech. Ochotně totiž zaskočil za nemocného kolegu. A diváci jej vítají nadšenými ovacemi. Nejinak tomu bude i 29. prosince, na kdy divadlo mimořádně zařadilo další reprízu. Hrát se bude, aby byl uspokojen zájem všech, na hlavní scéně uherskohradišťského divadla.

Tereza Novotná: Humor dětí přímo vyhledávám

Bylo jedno království a v něm tři princezny. Jedna se jmenovala Katka, druhá Káťa a třetí Kateřina – tak by mohla začínat nová pohádka Slováckého divadla s názvem Princezny a loupežníci aneb Zmatky kolem Katky. Princeznu Katku si s chutí zahraje Tereza Novotná, kterou diváci znají z mnoha výrazných divadelních postav. Jaký má vztah k dětem a k pohádkám vůbec, na to odpovídá v následujícím rozhovoru.

Petr Čagánek: Premiéry se trochu bojím

V září se stal novým členem hereckého souboru sympatický Petr Čagánek. Diváci, kteří sehnali vstupenky na půvabnou komedii Klub sebevrahů na Malé scéně, si Petra jistě všimli. Teď má před sebou první roli na velkém jevišti. Bude jí postava pasáčka Kuby v nové pohádce s názvem Princezny a loupežníci aneb Zmatky kolem Katky, jíž divadlo uvádí od 26. prosince. Jaký má Petr k pohádkám vztah a jak se těší na nejmenší diváky?

Stránky