Duben 2006

Alžběta Kynclová: Kousla jsem zubařku, křičela na mě, že jsem komediantka

Je dcerou oblíbeného herce Jaroslava Kyncla a dlouho tvrdila, že nechce hrát ve stejném divadle jako on. V září však nastoupila do Slováckého divadla a diváci ji mohou vidět hned v několika inscenacích. V muzikálu Donaha! hraje stejně jako ona i její otec. Od minulého týdne začala zkoušet roli Zdeny v připravované komedii Mariana Pally Vycucnutí.

Slovácké divadlo má nejvíc předplatitelů v historii

Muzikál Donaha! ze Slováckého divadla se před měsícem stal nejoblíbenější diváckou inscenací v republice, tento pátek divadlo trofej představí divákům a symbolicky je za jejich přízeň odmění. Kde se však tolik příznivců Slováckého divadla vzalo? Odpovědí mohou být nejčerstvější výsledky počtu předplatitelů. Uherskohradišťské divadlo jich má letos nejvíc v celé jeho historii.

Donaha! chystá překvapení

Divácká cena Alfréda Radoka pro nejoblíbenější inscenaci v České republice a následná cena Thálie pro představitele hlavní role Tomáše Šulaje – takovými trofejemi se může pochlubit muzikál Slováckého divadla Donaha! V pátek bude uvedena speciální repríza plná překvapení.

Rozhovor s režisérem Richarda III. Igorem Stránským

8. dubna měla ve Slováckém divadle premiéru inscenace Král Richard III. z pera Williama Shakespeara. Jeden z největších padouchů se na prkna uherskohradišťského divadla vrátil po 27 letech. Tenkrát v inscenaci docenta Hynšta hrál i Igor Stránský, který dnes stál za režijním pultem. Jak se s velkým dílem popral? I o tom je následující rozhovor.

Stránský: Richard mě stál mnoho sil

Igor Stránský je ředitelem nejlepšího mimopražského divadla, režisérem úspěšných a oblíbených inscenací a v nejbližších dnech se stane také jubilantem. To je dostatečně mnoho důvodů pro rozhovor, zvláště pak, když bude mít tuto sobotu premiéru hra Williama Shakespeara Král Richard III. Před sedmadvaceti lety v ní Stránský hrál, tentokrát je jejím režisérem.

Tomáš Šulaj má dceru Elišku

Jako v sedmém nebi si musí v těchto dnech připadat držitel Slováckého Oskara herec Tomáš Šulaj. Nejdříve se muzikál Donaha!, kde hraje hlavní roli, stal nejoblíbenější diváckou inscenací v republice, týden po té získal mladý umělec za stejnou roli cenu Thálie a ve čtvrtek 30. března se mu a jeho ženě Ivě narodila prvorozená dcera Eliška.