Srpen 2006

Internetové stránky jsou bohatší o Fórum

Slovácké divadlo se rozhodlo přidat na internetové stránky Fórum určené pro názory diváků. „Několik diváků nás o inovaci tímto směrem žádalo, jsme zvědaví, nakolik ji využijí,“ říká herec a mluvčí divadla Josef Kubáník. „Doufáme, že všichni diskutující budou slušní a korektní, přece jen jsou na stránkách kulturního stánku,“ dodává Kubáník s tím, že o úroveň uherskohradišťských diváků se nikdy nebál. Divadlo se hodlá názory a nápady inspirovat.

V divadle je pěkný cirkus

Jen se herci vrátili z prázdnin a hned začínají připravovat novinku. Půjde o komedii z cirkusového prostředí s názvem Modrá, modrá, modrá. Jejím autorem je vyhlášený maďarský dramatik Zoltán Egressy, který se rozhodl, že Slovácké divadlo bude vůbec prvním souborem v česku, jenž hru uvede.

Další svatba v divadle

Je to rok, co si řekli svá ano oblíbení herci Anna Michlíčková, která si vzala za manžela Jiřího Pospíchala a Zdeněk Trčálek, jenž si k oltáři odvedl Marcelu Skálovou. Ve svatebním veselí se však pokračovalo i o letošních prázdninách. Ženáčem se v polovině července stal i herec Pavel Hromádka. Diváci jej znají z celé řady výrazných rolí. S velkou chutí hraje Old Shatterhanda v Rychlých šípech, nebo Teddy Slaughtera z úspěšném muzikálu Donaha!

Divadlo sjednotilo otvírací dobu v pokladně

Od začátku letošní divadelní sezóny vychází divadlo svým návštěvníkům opět více vstříc. Rozhodlo se, že sjednotí otevírací hodiny v pokladně. „Diváci si mohou přijít zakoupit vstupenky, nebo vyzvednout už rezervované lístky od pondělka do čtvrtka od 15. do 18. hodiny a hodinu před každým představením,“ říká mluvčí divadla Josef Kubáník a diváky prosí o dodržování hodin. Samozřejmé je stále objednávání vstupenek přes telefon, a to každý všední den od osmi do osmnácti hodin. Možné je stále i využití internetu. „Děláme všechno pro to, aby byli diváci spokojeni a snažíme se o poskytnutí toho největšího servisu,“ dodává Josef Kubáník.

Ljuba Krbová se omluvila svérázně

Herečka Ljuba Krbová se omluvila za slova, která pronesla ve vysílání Českého rozhlasu 2 Praha na adresu uherskohradišťských divadelníků. Co se vlastně stalo? Český rozhlas 2 Praha vysílá pravidelně pořad Host do domu. V jednom předprázdninovém usedl za mikrofon moderátor Tomáš Procházka a vedl rozhovor s herečkou Ljubou Krbovou. Když přišla řeč na jejího bratra, který se také věnoval herecké profesi, vzpomněla Krbová na chvíle, kdy jej od herectví zrazovala slovy: „Tak a teď vystuduješ DAMU a budeš mít sny a skončíš v Uherském Hradišti, kde bude půlka souboru alkoholici a půlka zneuznané existence a budeš mít dvě možnosti, buď se živit nějakým řemeslem, který se někde rychle naučíš, anebo skončíš v divadelním klubu s mindrákama.“ Moderátor reagoval s úsměvem: „Už slyším ty telefonáty z Uherského Hradiště.“ Divadelníků se slova Ljuby Krbové dotkla a poslali jí před prázdninami dopis se žádostí o vysvětlení.

Rychlé šípy na Modré

Nejúspěšnější komedie na Moravě se už podruhé představí divákům archeoskanzenu Modrá u Velehradu. Vloni se příběhy Mirka Dušína jeho komikových kamarádů setkaly s obrovským úspěchem a nic tedy nebránilo tomu, aby se akce pod širým nebem zopakovala.