Květen 2007

Divadlo představilo voskovou figurínu Mirka Dušína

V sobotu měla ve Slováckém divadle premiéru komedie 1+2=6. Na jeviště ji přivedl tým režiséra Roberta Bellana, který stál před sedmi lety u zrodu slavných Rychlých šípů. A právě pro ně byla sobota stejně významná. Divadlo totiž při příležitosti nové komedie uspořádalo výstavu ve foyer divadla nazvanou „Z archivu Rychlých šípů“.

Divá Bára míří na festival do Prahy

Divadelní festival Dítě v Dlouhé je uherskohradišťským divadelníkům velmi dobře známý. Před lety se stali jeho vítězi s komedií Roberta Bellana Rychlými šípy, od té doby jej pravidelně navštěvují jako hosté pořádajícího Divadla v Dlouhé. Po Lišce Bystroušce pražskému publiku představí slavnou Divou Báru. Stane se tak poslední květnový den.

Robert Bellan: Herci předčili má očekávání

Rozhovor s režisérem komedie 1+2=6 uveřejněný 28. května v MF Dnes Robert Bellan v rozhovoru vypráví, jak vznikala jeho nová inscenace 1+2=6, která měla v sobotu premiéru ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti. Uherské Hradiště - Od soboty má Slovácké divadlo na repertoáru další komediální hit 1+2=6. Na jeviště jej přivedl Robert Bellan, který je pověstný svou intuicí na divácky úspěšné tituly. Důkazem je nejen komedie Rychlé šípy, ale i Blbec k večeři, Výstřely na Broadwayi či Vraždičky. Předtím, než začal o nové inscenaci vyprávět, jako první si zapálil cigaretu.

Komedie 1+2=6 má konečně premiéru!

Tým režiséra Roberta Bellana, jenž před sedmi lety přivedl na svět Rychlé šípy, o sobě dává opět vědět. Tentokrát pro diváky Slováckého divadla připravil bláznivou komedii 1+2=6. Premiéra je naplánována už na tuto sobotu. Jaký příběh diváky čeká? Jistý záletný taxikář má dvě manželky. Dokáže se mezi nimi pohybovat s noblesou a chytrostí, takže ani jedna netuší, že manžel žije dvojím životem. Až jednoho dne udělá chybu a ta odstartuje sérii zmatků, omylů a nedopatření a zběsilé snahy uvést všechno do původního stavu.

Manželský trojúhelník v divadle! Trčálek, Josková a Novotná!

Záletný taxikář má dvě manželky, povedeného kamaráda a hromadu starostí – to je základní kostra nejnovější komedie Slováckého divadla s názvem 1+2=6. Režie se ujal osvědčený Robert Bellan a slibuje konečně bláznivou komedii, na kterou diváci dlouho čekali. Postavy dvojice podváděných manželek svěřil úspěšný komediální režisér Jitce Joskové a Tereze Novotné – Mikšíkové. Přinášíme s nimi dvojrozhovor. Rozhovor byl uveřejněný na stránkách týdeníku DOBRÝ DEN S KURÝREM 21. května

Třicet vyvolených diváků může zdarma na generálku dva dny před premiérou komedie 1+2=6.

Akci připravilo Slovácké divadlo a
Do premiéry očekávané komedie 1+2=6 zbývá ještě několik dnů, ale všech téměř 2000 vstupenek je už beznadějně vyprodáno a kdo lístek nemá, ten si bude muset počkat až do září. Slovácké divadlo však ve spolupráci s Rádiem Zlín přichází s unikátní akcí. Poprvé v historii bude moci 30 vybraných diváků usednout zdarma do hlediště divadla dva dny před slavnostní premiérou a nahlédnout navíc do divadelního zákulisí.

Andrea Nakládalová: První role a hned jsem byla na jevišti nahá

S dvacetiletou vycházející hvězdou Slováckého divadla o respektu z režisérů, studu na jevišti, touze po popularitě a zkoušení komedie 1+2=6, která bude mít v sobotu 26. května premiéru. Rozhovor byl uveřejněný na stránkách MF Dnes 16. května Ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti zablikala nová hvězda. Teprve dvacetiletá Andrea Nakládalová, novic souboru, byla obsazena do jedné z hlavních rolí komedie 1+2=6. Premiéra hry plné ztřeštěných zápletek, kterou chystá režisér Robert Bellan, bude v sobotu 26. května. Andrea Nakládalová se představí v roli Vicky. A jaká vlastně je v soukromí?

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti – přiznávají herci z komedie 1+2=6

Úspěch Slováckého divadla tkví ve schopnosti oslovovat režijní špičky ve svém oboru. Pitínský umí vytvořit strhující jevištní obrazy, Balaš je bezkonkurenční v oblasti muzikálů a komedie jsou doménou Roberta Bellana. Už jeho prvotina Rychlé šípy dokázala změnit historii uherskohradišťského divadla. S téměř 300 reprízami je nejúspěšnější inscenací všech dob. Nyní Bellan připravuje další projekt. Světovou premiéru bláznivé komedie 1+2=6.

V divadle pokřtili slibované CD

Když divadelníci Slováckého divadla na podzim rozjížděli kampaň k předplatnému, snažili se překonat hranici 5000 stálých diváků. Před čtrnácti dny číslo uzavřeli - nejenom, že si neskromné přání splnili, dostali se až na kuriózní číslo 5555 předplatitelů. Radovat se mohou i diváci. Díky jejich velkému počtu dostane každý z nich speciální CD s ukázkami z nejúspěšnějších uherskohradišťských inscenací posledních let.

Stránky