Červen 2007

Jarka Metelka ve Slováckém divadle končí

Patří k nejoblíbenějším tvářím Slováckého divadla, mohou se pochlubit několika trofejemi i nominacemi na prestižní ocenění, přesto však z uherskohradišťského souboru odcházejí. Řeč je o představitelce krásné Sugar ze stejnojmenného muzikálu Alexandře Vronské a jejím hereckém kolegovi Miroslavu Zavičárovi, jenž je známý například jako Jarka Metelka z legendárních Rychlých šípů.

Tandem Stránský – Balaš uspěl!

Když nedávno probíhala v České televizi diskuse na téma muzikály v Česku, ptal se moderátor hlavního hosta pořadu Oldřicha Lichtenberga, kde je možné vidět nejlépe připravené muzikály. Známý producent a muzikálový odborník odpověděl okamžitě – Plzeň a Uherské Hradiště. Ano, pověst, jakou mají slovácké muzikály už překročila hranice regionu. K titulům Donaha! a Sugar přibyl v sobotu 16. června další - Song pro dva.

Skleněný zvěřinec naposledy

V červnu loňského roku měla ve Slováckém divadle premiéru inscenace hry Tennessee Williamse Skleněný zvěřinec. Za dvanáct měsíců posbírala hned několik trofejí. Tou nejváženější je umístění v první desítce nejoblíbenějších inscenací v republice a druhé místo pro představitelku Laury Terezu Novotnou – Mikšíkovou. Po roce však bude inscenace režiséra Zdeňka Duška uvedena naposledy.

Tomáš Šulaj: Diváci se dozvědí, jak vzniká muzikál

S hercem Slováckého divadla Tomášem Šulajem o muzikálech, jejich pražské úrovni a připravované novince Song pro dva. Uherskohradišťské divadlo se už několik let drží stále stejného a osvědčeného scénáře. Kromě komedií a dramatických textů uvádí každý rok jeden muzikál. Výčet těch, které byly realizovány v uplynulých letech dokazuje, že i v tomto oboru je mimořádně úspěšné. K muzikálům Donaha! a Sugar v sobotu 16. června přibude další. Půjde o Song pro dva a bylo by asi nemyslitelné, aby se v hlavní roli představil někdo jiný, než držitel ceny Thálie v oboru muzikál Tomáš Šulaj.

TV rozhovor s Igorem Stránským

Čím to je, že do Slováckého divadla přichází stále více a více diváků? Jaká bude asi budoucnost uherskohradišťské divadelní scény a jak vnímá konkurenci? Na tyto a mnohé další otázky odpovídal ve vysílání tv společnosti RTA ředitel Slováckého divadla Igor Stránský.

Nový muzikál ve Slováckém divadle

Režisér Igor Stránský, vyhlášený choreograf Radek Balaš a držitel Thálie v kategorii muzikál Tomáš Šulaj jsou hlavními lákadly muzikálové novinky, kterou v sobotu poprvé představí uherskohradišťské divadlo. Ke jmenované trojici je však nutné zmínit ještě novou posilu slováckého souboru Pavlínu Vaškovou a název titulu – Song pro dva.

Igor Stránský: muzikály jsou rodinným stříbrem divadla

Jak vzniká muzikál? Co všechno se může přihodit hudebnímu skladateli a půvabné textařce? Zůstane jejich vztah pouze pracovní, nebo se promění ve vztah milostný? I o tom vypráví nejnovější muzikál Slováckého divadla Song pro dva. Jako poslední premiéru letošní sezóny jej uherskohradišťští divadelníci představí už tuto sobotu. Pod novinkou je coby režisér podepsaný principál divadla Igor Stránský. Co o nové inscenaci prozradil? Rozhovor byl uveřejněný na stránkách týdeníku DOBRÝ DEN S KURÝREM 11. června.

Česká televize bude hostit herce z komedie 1+2=6

O komedii 1+2=6 je mezi diváky takový zájem, že všechna dostupná představení jsou beznadějně vyprodaná. „Tak jsem se v divadle ještě nezasmála,“ potvrzuje pětadvacetiletá Tereza Veselovská a dodává, že v září půjde na hru znovu. Zájem ale není jen mezi diváky. Herce si začínají zvát i do rozhlasových a televizních vysílání. Už tento pátek například vystoupí v pořadu Sama doma.

Speciální aukce na Rychlé šípy na Buchlově! Vyvolávací cena 1 koruna!

Ačkoliv jsou Rychlé šípy na repertoáru Slováckého divadla už téměř sedm let a mají za sebou přes 275 repríz, je o ně stále velký zájem. Naposledy se to potvrdilo v pátek 1. června, když začal předprodej na letošní ročník Buchlovského divadelního léta. Vstupenky na pět představení zmizely z pokladny divadla za pouhou hodinu. Diváci, na které se nedostalo, ale mají šanci.

Slovácké divadlo získalo práva na komedii Adéla ještě nevečeřela

Sobotní premiéra komedie 1+2=6 překonala všechna očekávání a divadelníci Slováckého divadla si tak mohou gratulovat, že splnili, co slíbili. Novinka z dílny režiséra Roberta Bellana se zařadila k Rychlým šípům, muzikálům Donaha!, Sugar a k dalším titulům. Vedení divadla ale myslí i na další rok. A ačkoliv definitivní skladbu titulů představí až v říjnu, už teď vytahuje další trumf z rukávu – je jím divadelní podoba slavného filmu Adéla ještě nevečeřela.