Prosinec 2007

Silvestr ve Slováckém divadle bude plný recese

Patří k nejrychleji vyprodaným titulům a diváci se na ně těší už od září. Během něj je totiž dovoleno téměř všechno a herci tohoto privilegia patřičně využívají. Řeč je o silvestrovském představení Slováckého divadla. Letos volba padla na úspěšný muzikál Sugar (Někdo to rád horké) a divadelníci slibují, že publikum se ani chvíli nebude nudit.

Divadlo bude rozdávat unikátní CD – zdarma!

Je mnoho diváků, kteří by si doma chtěli poslechnout hity z oceněných muzikálů Slováckého divadla. Finálovou skladbu z Donaha!, ústřední melodii ze Sugar, ale také sestřih nejlepších hudebních čísel z muzikálu Kytice či parodie na operetky Na tý louce zelený. To všechno mohou diváci získat. Slovácké divadlo bude CD se skladbami rozdávat celý příští týden – zdarma.

Vzpomínáte na Bratry Karamazovy?

Na duben příštího roku se připravuje premiéra filmu Bratři Karamazovi. Slovácké divadlo dramatizaci slavného Dostojevského románu uvedlo na konci roku 2002 v režii J. A. Pitínského. Co si o inscenaci myslí dnes s odstupem doby divadelní recenzent Jan Kerbr? A jak divadelníci z Uherského Hradiště podle něj obstáli ve srovnání s jinými soubory, které se rozhodli příběh záhadné vraždy uvést rovněž? Přečtěte si na http://www.karamazovi.cz/divadlo_obecne.html .

Slovácké divadlo čeká šedesátá repríza muzikálu Donaha!

S prkny divadla se zároveň po pěti letech rozloučí Alexandra Kallusová. V pátek bude už po šedesáté na prknech Slováckého divadla k vidění jeden z jeho nejúspěšnějších titulů posledních let – muzikál Donaha!. V dubnu 2005 lety jej na jeviště uherskohradišťské scény přivedl režisér a choreograf Radek Balaš.