Červen 2009

Pavel Majkus: k divadlu mě popostrčila Iva Janžurová

Dvaadvacet let čekali ve Slováckém divadle na chvíli, kdy na jeviště přivedou slavné postavy komedie Ladislava Stroupežnického Naši furianti. V sobotu od 19.00 hodin se hra o tom, kdo se stane obecním ponocným i o tom, kdo zaplatí punč a zda se naplní láska Verunky a Václava, před slovácké diváky vrátí. Jednu z hlavních rolí vytvořil herec Pavel Majkus. „Je to hra o nás. O našich slabostech, o naší povaze," myslí si představitel starostyDubského.

Rozhovor uveřejnila MF DNES

Na Slovácko se vracejí Naši furianti

Naši furianti - při vyslovení názvu nejslavnější hry Ladislava Stropežnického zajásá většina diváků, protože česká klasika vždycky patřila k nejnavštěvovanějším a nejoblíbenějším divadelním titulům. Od soboty 20. června bude komediální příběh o volbě ponocného, hádce o tom, kdo zaplatí punč i o lásce Verunky a Václava k vidění i ve Slováckém divadle. Jeho režisérem je Igor Stránský. „Neznám lepší českou hru o našem charakteru," říká principál slováckého souboru.

Soutěž o vstupenky na Pohádku z klobouku

Rádi byste vyrazili na Pohádku z klobouku, která bude součástí letošního Buchlovského divadelního léta, ať už 4. či 5. července? A byli byste nejradši, kdybyste mohli vstupenky získat v soutěži zdarma? Slovácké divadlo vám jednu takovou nabízí. Na jejím konci je osm lístků na pohádku, díky které originálně zahájíte letošní prázdniny. Co pro to musíte udělat? Naladit si a poslouchat Rádio Zlín.

!!! PŘEDSTAVENÍ ZRUŠENO !!!

  Vážení diváci,

vzhledem k náhlému onemocnění představitelky jedné z hlavních postav muzikálu Carmen je Slovácké divadlo nuceno čtvrteční (18.6.2009) představení předplatitelské skupiny "J" zrušit.

Náhradní termín bude předplatitelům včas oznámen. Divákům, kteři si na tento termín koupili volné vstupenky, budou ihned vráceny peníze.

Omlouváme se za případné komplikace a zároveň vám děkujeme za pochopení.

Slovácké divadlo

Kamil Pulec: Chtěl bych si zahrát s Ivanem Trojanem

Ve Slováckém divadle je pěkně rušno. Herci pod vedením režiséra Igora Stránského finišují s přípravou velmi očekávané hry. Na uherskohradišťská prkna se totiž po dvaadvaceti letech vrací česká klasika - Naši furianti Ladislava Stroupežnického a s ní i postavy a postavičky, které vyvolávají smích třeba jen tím, jak se předhánějí, kdo zaplatí v hospodě punč, či kdo se stane ponocným. Premiéra je připravena na tuto sobotu, v jedné z hlavních rolí diváci uvidí Kamila Pulce. „Je to pořád stejné. Akorát dnes se místo o pole a krávy licituje o auta a nemovitosti," říká představitel furiantského Buška.