Červenec 2009

Slovácké divadlo startuje už na konci srpna

Ačkoliv drtivá většina českých divadel otevře své brány až v září, Slovácké divadlo vychází vstříc velkému zájmu diváků a oponu poprvé po prázdninách roztáhne už na konci srpna. Ve čtvrtek 27. se diváci mohou těšit na 55. reprízu bláznivé komedie 1 2=6 o záletném taxikáři, jeho dvou manželkách a povedeném kamarádovi a hned o dva dny později čeká milovníky muzikálu slavnostní večeře s masožravou Adélou u oblíbené komedie Adéla ještě nevečeřela. Vstupenky na tato i další představení se začínají prodávat už ve středu 19. srpna od 8.00 hodin!

Do kin přichází nový český film s herci Slováckého divadla

V polovině srpna vstupuje do kin nový český film Klíček, jenž pod pracovním názvem Jméno vznikal před dvěma lety v prostorách uherskohradišťské věznice. Hlavní roli v příběhu o krutostech komunistického vězení hraje Tomáš Šulaj, vedle něj režisér Ján Novák obsadil Josefa Kubáníka, Kamila Pulce, Irenu Vackovou a další známé tváře Slováckého divadla. Postavu bezcitného vyšetřovatele hraje Jan Přeučil. Trailer k filmu, jenž bude mít předpremiéru 24. července na LFŠ, mohou diváci zhlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=8IvZM2fCUMk&feature=related

Po prázdninách nová premiéra

Slovácké divadlo připravuje už na sobotu 5. září další premiéru. Tentokrát jí bude inscenace hry Arnošta Goldflama Agatománie v režii Davida Vackeho. Ve dvou hlavních a jediných rolích se představí zkušená a oblíbená Irena Vacková a vedle ní budou mít uherskohradišťští diváci poprvé možnost poznat novou oporu hereckého souboru, absolventku pražské DAMU Kláru Brtníkovou. Premiéra Agatománie začíná v obvyklých 19.00 hodin na Malé scéně.

V jámě lvové naposledy, a to na festivalu v Luhačovicích

Po pražském festivalu České divadlo a královéhradeckém Festivalu evropských regionů míří inscenace hry V jámě lvové režiséra Igora Stránského na další festival, a to do Luhačovic, kde bude mít strhující příběh s Martinem Vrtáček v hlavní roli po téměř třiceti reprízách svoji derniéru. Stane se tak v pátek 21. srpna. S uherskohradišťskými diváky se herci rozloučili už v polovině června. Publikum je odměnilo dlouhotrvajícím potleskem ve stoje.

Pitínský zkouší Máchovy Cikány

Pokaždé na sebe dokáže strhnout pozornost celé republiky, pokaždé se o něm ve spojení se slováckými herci mluví dlouhé měsíce. Řeč je o jednom z nejlepších divadelních režisérů současnosti J. A. Pitínském, který se na uherskohradišťská prkna vrací s mimořádným projektem - už na konci června začal se souborem Slováckého divadla připravovat Cikány Karla Hynka Máchy. Velmi očekávaná premiéra inscenace o lásce a bolesti připadne na polovinu října.