Květen 2011

Hráči mají premiéru za sebou

Jste zvědaví na to, co máte  od komedie Hráči čekat? Co to vlastně bude? Někteří diváci již mají svou osobní zkušenost, velká většina našich věrných však ještě ne. Pavel Hromádka navštívil páteční veřejnou generální zkoušku. „Máme zase jeden kousek, který není tuctový a přináší úplně novou barvu do spektra naší divadelní nabídky“, říká. Ale přečtěte si i další bezprostřední postřehy tohoto hradišťského herce, který byl tentokrát v pozici diváka - jak zmíněných Hráčů, tak i komedie Pan Kolpert, kterou na naší Malé scéně nedávno uvedla Agentura Pierrot - a posléze pisatele...

Tomáš Šulaj: Viděl jsem tragické konce

Tomáš Šulaj patří ke hvězdám Slováckého divadla a jakmile divadlo oznámí, že bude hrát v další hře, diváci zpozorní. Nejinak tomu bude i tentokrát. Herec totiž hraje hlavní roli v komedii mistra komedií Roberta Bellana s názvem Hráči. Příběh profesionálního karbaníka, který se spřáhne s dalšími vypočítavými hráči, až to nakonec nabere všechno na nečekaných obrátkách, bude mít premiéru už tuto sobotu.

Robert Bellan: Chybějí mi děvčata

Když se řekne jméno režiséra Roberta Bellana, každý si vybaví úspěšné komedie. Ať jde o Rychlé šípy, které jsou na repertoáru Slováckého divadla už jedenáctý rok, nebo bláznivou podívanou s názvem 1+2=6. Nyní se pustil do světové klasiky s názvem Hráči. Premiéra je už tuto sobotu a v divadle se šeptá, že bude na jevišti zase hodně veselo. Roberta jsme poprosili o rozhovor.

Hráčům pomáhá Petr Nárožný i slovenský muzikant Szabó

Když se vysloví jméno režiséra Roberta Bellana, každému se hned vybaví legrace: Rychlé šípy, komedie 1+2=6 a další znamenají přes dvě hodiny vytrvalého smíchu od kterého bolí bránice. Nejinak tomu bude i tentokrát – Robert Bellan už několik týdnů připravuje komedii Hráči. Tedy tu, která v osmdesátých letech proslavila pražský Činoherní klub. Když se to dozvěděl herec Petr Nárožný, jenž tenkrát hrál jednu z hlavních rolí, nedalo mu to a s uherskohradišťskými divadelníky se spojil.

Soutěž o lístky na Hráče na Facebooku!

Málokteré divadlo v republice se může pochlubit takovou přízní fanoušků na sociální sítí Facebook, jakou má Slovácké divadlo. Téměř 3000 příznivců dostává denně informace ze zákulisí divadla, fotogalerie i originální soutěže. Jednu z nich divadelníci připravili a odstartovali tuto středu, tedy pár dnů před premiérou velmi očekávané komedie Hráči režiséra Roberta Bellana.

Josef Kubáník: Jsem komik z donucení

Už jen týden zbývá do chvíle, kdy diváci poprvé uvidí komedii plnou podvodů s názvem Hráči. Režisér Robert Bellan obsadil do hlavních rolí Tomáše Šulaje, Zdeňka Trčálka a nezapomněl ani na dvojici herců, se kterými pracuje pokaždé - na Martina Vrtáčka a Josefa Kubáníka. S posledně jmenovaným si nedávno povídal Aleš Durďák. Rozhovor o divadle, o natáčení televizních seriálů i o něm samotném najdete na tomto odkazu:

http://www.uherske-hradiste.net/clanek/rozhovory-josef-kubanik-interview/

Poslední déšť lásky

Už rok a půl uvádí Slovácké divadlo slavný příběh Obchodník s deštěm Richarda Nashe. „Je to taková nádhera, že předčí i slavný film. Děkuji, že jsem se mohla vrátit do časů lásky,“ napsala hercům dojatá Marie Veselá z Uherského Ostrohu a mnozí další jí dávají zapravdu. Všechno má ale svůj čas a Obchodníka s deštěm čeká poslední obchod. Derniéra úspěšné hry proběhne v pátek 20. května v 19.00 hodin.

Stránky