Srpen 2011

Divadlo chystá tajné oslavy pro Květu Fialovou

Když se loni hrála v den narozenin Květy Fialové komedie Harold a Maude, neměla oslavenkyně ani ponětí o tom, že by se představení nakonec změnilo v nejkrásnější narozeninový večer jejího života. Slavné herečce přijeli osobně popřát přátelé v čele s herečkou Danou Batulkovou, po telefonu ji pozdravila Simona Stašová i Naďa Konvalinková, zahrála jí cimbálovka a spolu s diváky vypustila do první záříjové noci 81 lampiónů štěstí. „To jsem nečekala,“ přiznala se potom dojatá herečka. Letos je na podvečer 82. narozenin Květy Fialové připraveno představení její milované hry opět. Bude také výjimečné? Co se ve Slováckém divadle chystá?

Hledáme štychaře!

Zajímá vás divadlo nejen z pohledu diváka, rádi byste dokonce do přípravy inscenací zasáhli? Právě pro vás se rodí nová příležitost! Nabízíme dlouhodobou spolupráci v oboru osvětlovač-štychař (obsluha sledovacího reflektoru, "boďáku"). Převážná většina pracovní doby se týká večerních představení,
ale někdy i dopoledních produkcí a zkoušek. Práce je vhodná především pro studenty z Uherského
Hradiště jako trvalý přivýdělek při studiu, ale nejen pro ně (důležitá je časová flexibilita a spolehlivost). Chcete-li s námi jako štychař(ka) dávat vzniknout novým inscenacím a podílet se na produkci stávajících, volejte panu Ivanovi Vackemu, te. 777 138 990. Těšíme se na spolupráci s vámi!

Herecký manželský pár poprvé spolu na jevišti

V polovině července přestalo existovat jméno herečky Slováckého divadla Pavlíny Vaškové. Důvod? Sympatická černovláska se provdala za svého hereckého kolegu Jiřího a stala se z ní Pavlína Hejcmanová. Dnes se novomanželé představí spolu poprvé před diváky. Stane se tak při další repríze bláznivé komedie 1+2=6 (Jeden a dvě je šest).

Bůh masakru na festivalu v Luhačovicích

A je po prázdninách. Pro kdekoho jsou červencový a srpnový měsíc prý nejkratší v roce. I divadelníkům rychle uběhly, ale vyprodaná hlediště jsou pro ně taky lákavá. Dnes je jeden takový večer čeká v Luhačovicích, kde probíhá 13. ročník festivalu Divadelní Luhačovice. Uherskohradišťští herci jsou pravidelnými hosty, tentokrát představí úspěšnou komedii Bůh masakru.

Nová zámecká scéna Slováckého divadla

Pátkem 2. září 2011 počínaje budeme v první pátky v měsíci představovat naše inscenace divákům v novém prostoru – v divadelním a koncertním sálu na Zámku Nový Světlov v Bojkovicích. Můžete zde počítat s podlahovým vytápěním, plnou klimatizací i vynikajícím ozvučením. Vydáte-li se za námi právě tam, vstupenky si rezervujte elektronickou cestou na recepce@zameksvetlov.cz. Další podrobnosti naleznete na webové adrese 
http://www.zameksvetlov.cz/uvod.html.

Herci se vrátili, ve čtvrtek začnou zase hrát

Prázdniny jsou u konce. Herci si odpočinuli, nabrali sílu a těší se za diváky. Vlastně – těšení je oboustranné. Hrát se začne už ve čtvrtek! „Startujeme Rychlými šípy, a to v Ořechově, v Amfiku Bukovina v Popovicích a za týden i ve zrekonstruovaném zámku Nový Světlov v Bojkovicích,“ vyjmenovává herec a mluvčí divadla Josef Kubáník a nezapomíná připomenout ani účast na divadelním festivalu v Luhačovicích, kde herci zahrají dnes už slavnou komedii Bůh masakru oceněnou trofejí za nejlepší ženský herecký výkon festivalu České divadlo 2010 pro Moniku Horkou.

Jak Ondřej Brzobohatý skládal pro Slovácké divadlo

„Jste ve Slováckém divadle ohromná parta. Pro vás bych chtěl složit muziku,“ prohlásil před lety moderátor, hudebník a kamarád uherskohradišťských herců Ondřej Brzobohatý. Výsledkem je muzika ke komedii 1+2=6 (Jeden a dvě je šest). Po roce, kdy nebyla na repertoáru kvůli zranění jednoho z herců, se vrací, od 18. srpna se opět začínají prodávat vstupenky. Jaká ale byla cesta ke zmiňované hudbě?

Divadlo spustí nový web!

Podle mnohých odborníků patří webové stránky Slováckého divadla k těm nejlepším. Jsou přehledné, aktuální a plné informací. „Všechno se však vyvíjí a protože Slovácké divadlo není tím, které by stálo na místě, přijdeme už 1. září s novým webem,“ říká herec a mluvčí divadla Josef Kubáník. Jaké novinky jeho návštěvníky čekají?

Stránky