Září 2011

Slovácké divadlo připravuje dvě novinky v české premiéře

„Letošní rok byl nejúspěšnějším za poslední dobu,“ tvrdí divadelníci Slováckého divadla čerstvě ověšení cenou Thálie i cenou z festivalu České divadlo a chlubící se neuvěřitelnými 8000 předplatiteli. Diváky ale ještě čekají dvě novinky a bylo jasné, že dramaturgie si dá velmi záležet, aby si divadelníci výbornou reputaci udrželi. Možná i proto vsadila na dvě v Česku doposud neznámé hry.

Řekli o Slováckém divadle

Těší nás, milí diváci, kolik z vás si už stačilo zarezervovat nové předplatné. Přijíždíte z celé Moravy a my budeme dělat všechno pro to, abyste měli dobrý pocit z toho, že nevážíte cestu zbytečně. Ale radujeme se i z dopisů, mailů, běžných setkání na ulici (a že jich je!) a vážíme si i poklon od našich kolegů. Co si O Slováckém divadle myslí Bolek Polívka, Naďa Konvalinková nebo třeba pan režisér Lipus, jenž nyní začal s herci připravovat novinku Denní dům, noční dům?

Eva Jiřikovská: Jednou mě burčák řádně skolil!

Výtvarnice Eva Jiřikovská je nepřehlédnutelnou osobností Slováckého divadla. Stojí za výtvarnou podobou mnoha inscenací, ale velkou měrou přispěla i k výraznému grafickému pojetí letošního předplatného, které láká sloganem Okoštujte živou kulturu a nabízí šest lahví plných burčáku. V každém je symbolicky skryta nová inscenace. Jak to všechno vzniklo? Zeptali jsme se jí.

Pohled do zákulisí, aneb burčák v červnu

„Okoštujte živou kulturu“ – hlásá slogan Slováckého divadla a představuje šest novinek, které uvidí ti diváci, jež si pořídí předplatné na rok 2012. Slovácký deník ale jako jediný nahlédl do zákulisí vzniku povedené kampaně. „K realizaci došlo už začátkem června,“ podotýká výtvarnice Eva Jiřikovská, která je autorkou výtvarné podoby nápadu. Ale popořádku.

Je Zdeněk Trčálek lepší, než Hrzán i Pucholt?

Neuvěřitelnými devadesáti procenty ohodnotil recenzent J. P Kříž obnovenou premiéru komedie Penzion pro svobodné pány. A nejvíc ze všeho jej fascinuje herecký výkon Zdeňka Trčálka. Ostatně – přečtěte si recenzi uveřejněnou na serveru Novinky.cz přesně před týdnem.
http://www.novinky.cz/kultura/244479-nejlepsi-halibut-miri-od-moravy-k-vltave.html
Dnes se na komedii mohou těšit diváci v Kroměříži, v Uherském Hradišti jí bude vyhrazeno zase úterý 25. října.

Jak šel rok za rokem

Ještě před deseti lety patřila uherskohradišťská scéna v návštěvnosti k průměru. Počet předplatitelů se pohyboval okolo tří a půl tisíc a divadlo provozovalo jedenáct předplatitelských skupin. Jak to vypadá dnes? V roce 2010 přichází do Slováckého divadla téměř 8000 předplatitelů a skupin je šestadvacet. A v těchto dnech startuje kampaň k předplatnému na rok 2012!

Stránky