Srpen 2012

Za dveřmi je Višňový sad

Před týdnem se herci Slováckého divadla poprvé sešli po prázdninách. A hned skočili do rozdělané práce. S režisérkou Oxanou Smilkovou totiž připravují netradiční ztvárnění Višňového sadu. „Paní režisérka je odbornice na Čechovovy hry, jsem rád, že to bude právě Slovácké divadlo, kde připraví další,“ prohlásil ředitel uherskohradišťské scény Igor Stránský. Z přípravy novinky pořídila reportáž i Televize Slovácko. Uvidíte v ní záběry ze zkoušek i samotnou režisérku, která přibližuje jak inscenaci, tak i autora hry A. P. Čechova. Klikněte zde: 

http://www.youtube.com/watch?v=-280G9PmdE8

Květa Fialová zítra oslaví ve Slováckém divadle 83. narozeniny!

Pokud by chtěl v posledních třech letech kdokoliv z pražských herců či jiných kolegů z branže popřát herecké legendě Květě Fialové k narozeninám v den jejich konání, má smůlu. Představitelka mnoha filmových a televizních rolí je totiž slaví v Uherském Hradišti. „Tady je moje druhá rodina a jsem s ní šťastná,“ nechala se slyšet několikrát a i letos svá slova potvrdí.

Slavnostní zahájení v divadle: Herci předají peníze nemocným dětem

Přestože již jedno představení odehráli, teprve zítra bude oficiálně zahájena další divadelní sezóna uherskohradišťského divadla. Na slavnostním odstartování si dali divadelníci hodně záležet. Pro diváky vybrali snad nejsilnější příběh, jaký mají na repertoáru. Je jím Oskar a růžová paní. Výběr nebyl náhodný. „Chceme všem ukázat, že nemyslíme jen na sebe. Že víme, jaká neštěstí kolem nás jsou,“ říká k připravovanému úternímu večeru ředitel divadla Igor Stránský a prozrazuje další podrobnosti...

Poslechněte si Vladimíra Doskočila na ČRo Brno

Že stálice našeho souboru a uherskohradišťský patriot Vladimír Doskočil má krásný hlas je pravda obecně známá. Další pravdou je, že umí velmi poutavě recitovat i předčítat prózu. A také se těmito činnostmi rád celý život zabývá. A pokud přednášený text či jeho autor má nějakou souvislost s Vladimírovým rodným krajem, o to raději mu propůjčuje svůj témbr. V průběhu prázdnin mohli posluchači Českého rozhlasu Brno během nedělního dopoledního bloku s názvem Račte vstoupit k Josefu Veselému slyšet v cyklu Pověsti moravských hradů a zámků četbu v podání právě herce Slováckého divadla Vladimíra Doskočila. I tuto neděli - 26. srpna - si jej můžete naladit. Pořad začíná po 9. hodině a tentokrát se dozvíte Jak obec Jalubí ke svému jménu přišla...

Dovolená končí, nová sezóna se blíží

Řemeslnické práce plánované pro letošní letní prázdninové měsíce v budově Slováckého divadla byly dokončeny, někteří pracovníci jsou po dovolené již plně zapojeni do svých pracovních úkolů, ti umělečtí se jistě již nějakou dobu (jak to tak bývá v posledních dnech před společným setkáním v hledišti divadla) zabývají ve svých myšlenkách vším tím, co je čeká – někteří si možná dokonce připomínali texty staré, učili se novým či jinak na sobě přes prázdniny pracovali.

Prodej vstupenek na srpen a září zahájen!

Dnes, ve čtvrtek 16. srpna 2012, v 8.00 hodin se znatelně přiblížila nová divadelní sezóna 2012/2013. Telefony zvoní, ruch podobný tomu, který známe z dnů, kdy je sezóna v plném proudu, vystřídal dosavadní poklidnější prázdninový režim. Pracovnice pokladny se snaží vyhovět každému přání dovolavších se zájemců. Nyní jde především o vstupenky na srpnová a záříjová představení. Čísla pro telefonickou rezervaci jsou stále stejná: 572 554 455 a 572 551 346. Přejeme vám hodně štěstí a spokojenost s vybranými místy i inscenacemi, které uvidíte!