Listopad 2013

Oskar a růžová paní dnes naposledy - Tři otázky pro Josefa Kubáníka a Květu Fialovou

Oskar a růžová paní má dnes derniéru. Věříme, že se tato inscenace nesmazatelně zapsala do vzpomínek každému, kdo ji viděl. Divákům i hercům. A také čtenářům, kteří dopisy Bohu od desetiletého nemocného chlapce četli nejdříve, ještě než byl příběh zdramatizován pro jeviště. Eric-Emmanuell Schmitt totiž původně dílo napsal jako prózu. U nás se režie ujala režisérka Zoja Mikotová. Chlapce Oskara si dnes zahraje naposledy Josef Kubáník, Růžovou paní Květa Fialová. Jak na hru Oskar a růžová paní budou vzpomínat oni? Přečtěte si jejich odpovědi...

Kdy se uskutečnila první premiéra na Malé scéně? A kolik jich doposud bylo? Průřez historií MS

Na velkém jevišti dnes večer od 19.00 hodin uvádíme Lucernu pro předplatitelskou skupinu J. Malá scéna má na programu od dnešní 18. hodiny naši novinku pro tento prostor – hru Pohřešované. A právě prostoru Malé scény se v dnešním článku budeme věnovat. Dramaturgyně Iva Šulajová totiž připravila krátký průřez historií Malé scény Slováckého divadla…

Míra Zavičár si v prosinci zahraje ve Slováckém divadle nejen v Donaha!, ale i v Bylo nás pět. Za necelý týden.

Ano, jak praví nadpis, přivítáme Míru Zavičára a s ním i soubor Klicperova divadla Hradec Králové, a to coby naše prosincové hosty. V úterý 3.12. od 19.00 hodin u nás zahrají svou dramatizaci humoristického románu Karla Poláčka Bylo nás pět. Autor v něm popisuje své dětství v Rychnově nad Kněžnou a Klicperovo divadlo zpracování Poláčkovy prózy připravilo jako poctu k 120. výročí narození tohoto českého spisovatele a novináře. Míra Zavičár se představí v roli Péti Bajzy. Vstupenky si můžete rezervovat online ZDE...

Oskar a růžová paní končí!

Nominace na Cenu Alfréda Radoka v kategorii Mužský herecký výkon roku a Scénická hudba roku (rozhoduje hlasování divadelních kritiků a recenzentů, pořádá ji tradičně časopis Svět a divadlo (SAD) a uděluje Nadační fond Alfréda Radoka ve spolupráci s agenturou Aura-Pont), získání místní ceny Největší z pierotů a druhé místo v divácké anketě Slovácký Oskar (nejoblíbenější inscenace) – tím vším se může pochlubit dojemný příběh Oskar a růžová paní. V pátek bude mít derniéru!

Připravují se změny ve vedení Slováckého divadla

Připravují se u nás velké změny! Ředitel Slováckého divadla Igor Stránský oznámil pravděpodobné datum svého odchodu z ředitelské funkce! Společně s ním se pro stejný krok rozhodla i manažerka a ekonomka divadla Ing. Naděžda Slachová. Přečtěte si k tomu na serveru slovacky.denik.cz článek – ZDE… Stejnému tématu se věnuje i poslední zpravodajství TV Slovácko z Uherského Hradiště. Podívat se na ně můžete TADY… Po informacích o budoucím výběrovém řízení, auditu a blížícím se výročí existence Slováckého divadla je ještě řeč o tom, co se na jevišti, v hledišti, ve foyeru i v zákulisí dělo během Noci divadel v sobotu 16. listopadu.

Každý den aktuální počet předplatitelů!

Od dnešního dne najdete na těchto webových stránkách denně aktualizovaný počet zpracovaných žádostí o Předplatné 2014. Přeformulovali jsme kvůli tomu nadpis odkazu nad pásem videí – jeho součástí je aktuální číslo, dnes 3898! Budete tak mít okamžitý přehled o stavu situace a o reálnosti naší naděje na překonání loňského rekordního počtu předplatitelů (bylo jich 8136). Přehledný článek přibližující tituly i ceny se před časem objevil na zlin.idnes.cz. Přečtěte si jej ZDE… A sledujte rostoucí počet předplatitelů pro rok 2014! Jste již také mezi nimi?

Naše Lucerna v České televizi - reportáž

Brněnské televizní studio České televize natočilo reportáž z naší Lucerny. Odvysílána byla již před premiérou v pátek 8. listopadu v rámci Událostí v regionech a v den premiéry v sobotu 9. listopadu ve vysílání ČT24. Na mikrofon promluví režisér inscenace Igor Stránský i představitelka Kněžny Anna Pospíchalová. Podívejte se SEM… Kromě toho na internetových stránkách České televize je vyvěšeno i více než dvouminutové video s pasážemi z Lucerny bez jakéhokoliv komentáře. Najdete je TADY… Lucernu hrajeme právě dnes.

Dvoutisící předplatitelka si svou výhru užila. Kdo bude čtyřtisící?

Každý pátek zveřejňuje Slovácký deník ve spolupráci se Slováckým divadlem již jistý počet předplatitelů Slováckého divadla na příští rok 2014. Také vyhlašuje soutěž, v níž výhercem či výherkyní je každý (každá) dvoutisící předplatitel(ka). Odměnou je exkurze do zákulisí divadla s exklusivním hereckým průvodcem. První výherkyní této ceny se stala paní Marie Adamcová z Ostrožské Lhoty. Co na to říkala?

Vyhlašujeme konkurz na dětskou roli!

Mnozí tuto příležitost toužebně vyhlížejí. Možná se sami nedočkali, ale pro jejich děti se příležitost otevírá! Ano, vyhlašujeme KONKURZ! A sice na obsazení dětské role v inscenaci hry Tennessee Williamse Kočka na rozpálené plechové střeše. Hledáme dívku ve věku 7 - 9 let. Konkurz se uskuteční v pondělí 25. 11. od 15.00 hodin na Malé scéně Slováckého divadla. Rodiče mohou své dcery přihlásit předem u tajemnice Aleny Vodičkové a u ní také získat další informace. Pište na vodickova@slovackedivadlo.cz nebo telefonujte na 734 496 938 a 572 552 167.

Kampaň k Předplatnému 2014 pokračuje - posíláme do světa šest nových videí!

Nedostali jste se ke katalogu k Předplatnému 2014? Chtěli byste přesto vědět, co pro vás chystáme? Podívejte se na šestici nových videí. Na novinky příštího roku vás v nich zvou samotní herci:

David MacháčekPeklo v hotelu Westminster ..... ZDE

Irena VackováCena facky ..... ZDE

David VackePohřbívání ..... ZDE

Tereza NovotnáNebezpečné známosti ..... ZDE

Tomáš ŠulajKočka na rozpálené plechové střeše ..... ZDE

Pavel MajkusUtíkej, Nituško! ..... ZDE

Dvě otázky pro tři osobnosti - ke Kalibovu zločinu dnes naposledy!

K dnešní derniéře Kalibova zločinu se nám podařilo zaznamenat odpovědi tří osobností na dvě otázky: 1) Prožils (prožilas) s Kalibovým zločinem téměř dva roky. Které chvíle byly pro tebe nejkrušnější a které nejšťastnější? 2) Jaké místo mezi tvými rolemi a inscenacemi tvoje role v Kalibově zločinu a inscenace samotná zaujímá? A sešlo se to krásně – Irena Vacková zastupuje prostor jeviště, Jiří Hejcman prostor mezi nebem (stropem) a zemí a to, do čeho jsou všichni přítomní oblečení, je dílem Evy Jiřikovské. S Kalibovým zločinem se dnes ale budou loučit úplně všichni – ti pro diváky viditelní i ti pro ně neviditelní. I diváci samotní. Obsaďte poslední volná místa a buďte mezi nimi (rezervujte ZDE…) A co odpověděla derniérová trojice?

Stránky