Září 2017

Josef Kubáník: Pro Květu Fialovou bylo Slovácké divadlo jako Národní

Legenda českého divadla a filmu Květa Fialová odešla do hereckého nebe. Zemřela dnes ráno ve věku 88 let. "Květě Fialové nepřestaneme být vděční a děkujeme jí za všechny krásné okamžiky, které jsme s ní mohli prožít. Paní Květa říkávala, že Slovácké divadlo pro ni bylo divadlem Národním," zavzpomínal tiskový mluvčí divadla a herec Josef Kubáník, který se s herečkou přátelil, a měli k sobě velmi blízko.

Začínáme připravovat Marivauxovo Falešné našeptávání

Novou komedii s názvem Falešné našeptávání začal od včerejška se souborem připravovat režisér Radovan Lipus. "Slovácké divadlo je místo, kde mi hluboko kotví srdce. Byl jsem tady třikrát šťastný a jsem rád, že se nyní poprvé potkáváme na velmi klasickém textu," řekl hereckému souboru na zahajovací zkoušce režisér.

Měsíc nad řekou byl pozván na festival do Budapešti

Inscenace Měsíc nad řekou, kterou se souborem nastudovala mladá režisérka Anna Petrželková, dál ohromuje. Po nebývalém úspěchu minulou neděli na nejprestižnějším tuzemském festivalu Divadlo v Plzni dostala známá klasika Fráni Šrámka čerstvou pozvánku, aby reprezentovala Českou republiku na festivalu české dramatiky a divadla Csekkold! v Budapešti.

Divadelní derniéry: Končí Nepřítel lidu, Kniha o hřbitově a Bez roucha

Tři hry a oblíbené divácké tituly Slováckého divadla do konce roku skončí. "Ano, mohu potvrdit, že se s diváky rozloučí dvojnásobný držitel ceny Největší z pierotů, drama Henrika Ibsena Nepřítel lidu, divácky oblíbená Kniha o hřbitově a komedie z divadelního zákulisí Bez roucha," uvedl ředitel divadla Michal Zetel.

Klára Vojtková: Muzikál je pro mě vždy výzvou

Herečka Klára Vojtková je v angažmá ve Slováckém divadle od roku 2009. Momentálně se věnuje mateřským povinnostem a dceři Matyldě, nicméně stále stíhá i divadlo. V poslední době ji mohli diváci zaregistrovat například jako Kateřinu Stockmannovou v dramatu Nepřítel lidu či v komedii Bez roucha. Nyní nově nastupuje do oblíbeného muzikálu Radka Balaše Pokrevní bratři.

Stránky