Říjen 2017

První premiéra sezóny Falešné našeptávání se blíží

"Slovácké divadlo je místo, kde mi hluboko kotví srdce. Byl jsem tady třikrát šťastný a jsem rád, že se nyní poprvé potkáváme na velmi klasickém textu," jsou slova, která na adresu Slováckého divadla pronesl režisér Radovan Lipus, který právě finišuje s přípravou novinky Falešné našeptávání. Premiéra komedie Pierra de Marivauxe se uskuteční už v sobotu 11. listopadu.

Měsíc nad řekou pojede do Budapešti

Originální inscenace režisérky Anny Petrželkové Měsíc nad řekou v podání uherskohradišťských herců vyrazí už tento pátek 3. listopadu na festival české dramatiky a divadla Csekkold! v Budapešti. "Za posledních dvacet let je to určitě největší zahraniční úspěch Slováckého divadla. Touhu zúčastnit se některého ze zahraničních festivalů jsme měli už dlouho. Je to splněný sen a do Budapešti se velmi těšíme," řekl ředitel Slováckého divadla Michal Zetel.

V lednu na Královu řeč

Strhující příběh o překonávání osobní lidské slabosti na půdorysu královského údělu Králova řeč se odehrává na základě skutečných událostí ve třicátých letech 20. století ve Spojeném království a představuje jeden z nejcitlivějších momentů moderních brtiských dějin. Mimořádnou reprízu hry Davida Seidlera, kterou ve Slováckém divadle nastudoval režisér Igor Stránský, uvedeme ve středu 31. ledna 2018. Vstupenky můžete už nyní zakoupit v pokladně divadla nebo na našich webových stránkách zde.

Tereza Hrabalová: Baví mě sledovat kolegy. Někdy jsou tak vtipní, že se nejde udržet

Herečka Tereza Hrabalová je v angažmá ve Slováckém divadle od roku 2015. Momentálně hraje hned v několika inscenacích, vidět jste ji mohli například jako Růženu Pavlátovou v Měsíci nad řekou nebo Sally Chessington v Nájemnících. Od září se stala novou posilou nestárnoucí a divácky velmi úspěšné komedie 1+2=6, kde ztvárňuje postavu Vicki Brownové.

V prosinci na Čarodějnice v kuchyni

Neviděli jste ještě více než zábavnou podívanou pro milovníky i ochutnávače kuchařského umění Čarodějnice v kuchyni? V prosinci budete mít možnost! Mimořádnou reprízu komorní komedie kanadské autorky Caroline Smithové uvedeme ve čtvrtek 14. prosince od 18 hodin na Malé scéně. Vstupenky můžete už nyní zakoupit v pokladně divadla nebo na našich webových stránkách zde.

Michal Skočovský: Je důležité, aby se hrany protichůdných názorů obrušovaly

Slovácké divadlo uvede na začátku příštího roku unikátní novinku. Jde o jevištní adaptaci knihy Fedora Gála a anonyma Matěje Přes ploty. Hru, která bude prvním titulem nového předplatného Kde domov tvůj? Slovácké divadlo!, se souborem nastudoval režisér a spoluautor dramatizace Michal Skočovský. Premiéra se uskuteční 6. ledna 2018.

Deník Anne Frankové se vrátí na jeviště

Dojemná a křehká hra Deník Anne Frankové, kterou ve Slováckém divadle před dvěma lety nastudovala režisérka Zoja Mikotová, se vrátí na jeviště. "Divácky oblíbenou inscenaci, jejíž uvádění přerušily mateřské povinnosti protagonistek, uvedeme poprvé ve čtvrtek 25. ledna 2018," upřesnil tiskový mluvčí divadla a herec Josef Kubáník. Vstupenky už nyní můžete zakoupit v pokladně Slováckého divadla nebo na našich webových stránkách zde.

Kde domov tvůj? Slovácké divadlo! Soukromí odtajní Pavlína Hejcmanová

Seriál uherskohradišťských herců "Kde domov tvůj? Slovácké divadlo!", kterým divadelníci návštěvníkům připomínají možnost pořídit si předplatné na příští rok, pokračuje i zítra. Na stránkách Slováckého deníku se tentokrát představí herečka Pavlína Hejcmanová a čtenářům dovolí nahlédnout do jinak velmi střeženého soukromí.

Petr Čagánek: Když děti usnou, sjíždím filmy dlouho do noci

Absolvent muzikálového herectví na Janáčkově akademii múzických umění v Brně Petr Čagánek se narodil v roce 1977 v Kroměříži. V angažmá ve Slováckém divadle je od roku 2005 a diváci jej mohou v současnosti vídat na jevišti hned v několika inscenacích, například jako Sida Sorokina v muzikálu Hra o pyžama, Davida, prince velšského v Králově řeči nebo nejnověji jako Timofeje Gordějeviče Bugrova v prvotině Antona Pavloviče Čechova Platonov - Ztratil Hospodin trpělivost?. Nejen o divadle, ale i své zálibě ve filmech, hudbě nebo nadcházejících kulatinách, které oslaví 24. října, promluvil v následujícím rozhovoru.

 

Stránky