Říjen 2018

100. výročí vzniku republiky připomene Fidlovačka. Sto let od ukončení první světové války autorská koláž KDY bude po válce

Slovácké divadlo věnovalo 100. výročí vzniku Československa celou uplynulou sezónu, která s příznačným sloganem Kde domov tvůj? Slovácké divadlo! a na míru šitými kusy významné jubileum oslavovala a připomínala. "Zítra, 27. října, v předvečer oslav vzniku republiky a naší státnosti proto hrajeme Fidlovačku a 10. listopadu, čili v předvečer stoletého výročí oficiálního ukončení první světové války, které připadá na datum 11. 11. 1918, inscenaci KDY bude po válce," upřesňuje dramaturgyně divadla Iva Šulajová.

Ředitel divadla Michal Zetel hodnotí uplynulou sezónu: "Koncept se podařilo naplnit vrchovatě"

"Myslím, že se nám podařilo důstojně glosovat sté výročí založení Československa, ale zároveň stále myslet na to nejdůležitější – dobré divadlo," říká ředitel Slováckého divadla Michal Zetel o končící 72. sezóně. Více čtěte v následujícím rozhovoru.

Divadlo Ungelt zavítá příští rok do Slováckého divadla čtyřikrát

Celkem čtyři inscenace odehraje příští rok ve Slováckém divadle pražské komorní Divadlo Ungelt. „Diváci a v přednostně noví předplatitelé budou mít možnost zhlédnout hry Pardál, Skleněný strop, Život podle Jonesových a Thálií ověnčené Deštivé dny. Máme velkou radost, že se nám podařilo navázat tuto exkluzivní spolupráci, která se setkává s prvními ohlasy, jelikož inscenace Pardál je už téměř vyprodaná,“ prozrazuje mluvčí divadla a herec Josef Kubáník s tím, že hru současného rakouského dramatika a herce Felixe Mitterera Pardál s Janou Štěpánkovou a Františkem Němcem a v režii Ladislava Smočka uvidí uherskohradišťské publikum už 27. ledna.

Stránky