Prosinec 2018

Krásné Vánoce a úspěšný rok 2019!

Vážení a milí diváci a příznivci Slováckého divadla! Přejeme vám krásné prožití vánočních svátků a úspěšný a šťastný rok 2019! O Vánocích se na vás budeme těšit třeba na pohádkách Anička a bylinkové kouzlo a Bílá velryba, mezi svátky pak na komedii 1+2=6, muzikálu Hra o pyžama nebo Rychlých šípech. Letošní rok uzavřeme s komedií Mnoho povyku pro nic v režii Zdeňka Duška a příští rok odstartujeme další brilantní komedií Dva úplně nazí muži v režii Lukáše Kopeckého! Budeme se těšit na vaši návštěvu! Vaše Slovácké divadlo

Komedie Falešné našeptávání se loučí

Komedie Falešné našeptávání bude mít derniéru. Poslední představení se uskuteční v úterý 12. února. "Na konci ledna ještě odehrajeme Falešné našeptávání na prestižním Grand Festivalu smíchuPardubicích, a pak už se s komedií rozloučíme. Příští rok ale přibude do repertoáru šest novinek, tou první bude už 12. ledna brilantní komedie Dva úplně nazí muži v režii Lukáše Kopeckého," upřesnil ředitel divadla Michal Zetel.

Herečka Petra Staňková: "Dětské publikum je super"

O Vánocích 26. prosince bude mít na Malé scéně českou premiéru pohádka Bílá velryba. Ta vznikla na motivy slavného románu Hermana Melvilla z roku 1851 a se souborem ji nastudoval režisér Michal Skočovský. Jednu z rolí ztvárňuje i herečka Petra Staňková, která prozradila, jaký je to pocit hrát mužskou postavu i na co se těší v následující divadelní sezóně.

Pavel Hromádka: "Z návštěvy jarmarku se snažím udělat něco jako tradici"

Herec Pavel Hromádka si na vánoční zvyky až tolik nepotrpí. Nejkrásnější chvíle jsou pro něj ty strávené v rodinném kruhu. "Jestli máme rybu nebo řízek, je mi celkem jedno. Ryby nejím, kvůli kostem. Ale měli jsme jedny Vánoce mořskou rybu, nevím, co to bylo, a ta mi celkem chutnala. Mám rád zpívání. Ale doma se ke mně nikdo moc nepřipojí. Snad to zachrání osmiletý Vojta, který se na zpívání koled těší, dokonce si to přeje. Tak to jsem rád," směje se herec.

Dárkové poukazy a předplatné nyní on-line!

Ode dneška jsme spustili prodej dárkových poukazů on-line! Zakoupit je můžete a kompletní informace naleznete přímo zde. "Také ode dneška lze zakoupit i on-line předplatné, zatím jednu skupinu. Postupně do konce týdne budeme spouštět vícero skupin," upřesnila manažerka divadla Jitka Honsová. Pokladna bude otevřena pouze do pátku 21. 12. do 18 hodin, pak až 26. 12. Mezi svátky bude pokladna otevřena vždy jen 1 hodinu před představením.

Pavel Šupina bude uvádět nový pořad Na kus řeči

Už na začátku ledna vám představíme nový projekt Na kus řeči! V besedním pořadu, který se bude konat vždy v pátek před premiérou v kavárně Kafe Uprostřed v Uherském Hradišti, budeme přibližovat, jak vznikala inscenace, která bude mít premiéru. Moderátorem je herec Pavel Šupina - ten si pokaždé pozve hosty, herce, režiséra, výtvarníka, skladatele a bude se ptát. Vstup je volný. Startujeme v pátek 11. ledna 2019 před premiérou komedie Dva úplně nazí muži! Začátek akce je v 19 hodin.

Vánoce ve Slováckém divadle budou pohádkové

Slovácké divadlo uvede v období vánočních svátků dvě kouzelné pohádky. Nejmenší diváci se mohou 26. prosince s rodiči vypravit na nový pohádkový muzikál Anička a bylinkové kouzlo v režii Jakuba Macečka, na který zbývají poslední vstupenky, a českou premiéru bude mít ve stejný den také pohádka Bílá velryba na motivy slavného románu Hermana Melvilla v režii Michala Skočovského. Ta už je beznadějně vyprodaná, ale další odpolední repríza bude následovat v únoru.

Tip na vánoční dárek!

Pro velký divácký zájem jsme pro vás vymysleli speciální předvánoční akci! "Tou je vánoční nabídka představení, které nejsou součástí klasického předplatného, ale prodáváme je na takzvanou „volnou kasu“. Lístky na jednotlivá představení lze zakoupit buď samostatně, nebo i jako komplet," upřesnila manažerka divadla Jitka Honsová.

Stránky