Srpen 2019

Josef Kubáník napsal knihu o Květě Fialové. Tajný deník vyjde v září

Prvního září by oslavila devadesáté narozeniny. Těch se sice bohužel Květa Fialová (†88) nedožila, na počest jejích kulatin ale právě v ten den vyjde o jedné z našich nejkrásnějších hereček kniha plná vzpomínek, velmi otevřených rozhovorů a mnohdy i vtipných zkazek o slavných kolezích. Knihu s názvem Poslední deník Květy Fialové, skvělé herečky a také vzácného hosta Slováckého divadla, napsal herec a tiskový mluvčí slovácké scény Josef Kubáník. Více čtěte přímo zde

Herci navštívili Psychiatrickou nemocnici v Kroměříži

Herci Slováckého divadla měli v úterý 27. srpna jedinečný zážitek. Naskytla se jim totiž možnost navštívit známou Psychiatrickou nemocnici v Kroměříži. Návštěvu a besedu s primářem nemocnice MUDr. Petrem Možným divadelníci absolvovali v rámci přípravy na novou inscenaci Přelet nad kukaččím hnízdem, kterou se souborem příští týden začne zkoušet režisér Igor Stránský.

Hurá na předplatné!

Na podzim startuje nové předplatné pro nejmladší publikum! Na sezónu 2019/2020 Slovácké divadlo připravilo pro své nejmenší diváky celkem čtyři předplatitelské skupiny - Pohádkové předplatné, Žákovské předplatné, Předplatné Junior a Studentské předplatné. Předplatné můžete už nyní objednávat online na našich webových stránkách zde. Veškeré informace k předplatnému vám rádi poskytneme i v pokladně divadla nebo na telefonu 572 554 455 a 739 061 747. Ve dnech 26. 8. – 30. 8 . 2019 bude pokladna otevřená od 10 do 15 hodin, od 2. 9. 2019 – po-pá: 10 - 18 h (běžný provoz). 

Slovácké divadlo v Uherském Hradišti uvede na podzim 500. reprízu komedie Rychlé šípy

Slovácké divadlo uvede na podzim 500. reprízu komedie Rychlé šípy. První premiéru v nové sezoně, kterou soubor zahajuje v těchto dnech, obstará v listopadu inscenace Přelet nad kukaččím hnízdem v režii Igora Stránského. "Příští rok oslaví Slovácké divadlo 75 let své existence," řekl herec a mluvčí uherskohradišťské scény Josef Kubáník. Celou zprávu Českého rozhlasu Zlín čtěte přímo zde.

FOTOGALERIE: Divadelní léto 2019

Letošní léto našich divadelníků bylo pestré a barevné. Relaxovalo se u moře, v lese, na horách, na stavbě, ale i v nejmenším městě na světě. Na jaká různorodá místa vaši oblíbení herci a herečky, ale také naše rekvizitářka a nápovědka vyrazili, se podívejte v naší fotogalerii zde. A nezapomeňte, že brzy už opět startujeme a nové číslo divadelního Časopisu vychází už ve středu 4. září!

Zemřela Eva Stehlíková

V pondělí 12. srpna odešla ve věku 78 let dlouholetá blízká spolupracovnice Slováckého divadla, Eva Stehlíková. Filoložka, historička, překladatelka, teatroložka, profesorka Masarykovy univerzity v Brně a Univerzity Karlovy v Praze. Specialistka na antické a středověké drama a divadlo. Zabývala se též kritikou a analýzou soudobých inscenací řeckého a římského dramatu, intertextuálními vztahy a českým divadlem šedesátých let dvacátého století. Nezapomeneme! Přečtete si celou vzpomínku na Evu Stehlíkovou, kterou zveřejnily Divadelní noviny.