Květen 2023

„S herci na sebe musíme být úplně napojení,“ říká klavírista z Jesus Christ Superstar Jan Laník

Za klavír ve Slováckém divadle poprvé usedl v roce 2011 v inscenaci Modré květy a dnes už je jich přes deset. To je bilance Jana Laníka, brilantního dvorního klavíristy Slováckého divadla. V současnosti jej diváci mohou vidět a slyšet v pohádce Anička a bylinkové kouzlo, parodii Limonádový Joe a v rockové opeře Jesus Christ Supestar. Jaké to je, hrát v jednom z nejtěžších muzikálů?

Jan Laník poskytl rozhovor z porodnice, kde se za pár hodin dočkal syna Vojty

Slovácké divadlo hledá seniory do nově připravované inscenace

Nejen hrát divadlo, ale taky ukazovat, jak funguje a přibližovat jej divákům. To je plán Slováckého divadla do dalších let. Bude mít podobu nejrůznějších workshopů, debat a kreativních dílen. První z nich už pomalu klepe na dveře. A nejen to – kromě jedinečného zážitku z dílny vyjdou nové posily slováckého souboru.

Diváci se mohou stát součástí připravované inscenace

Hity Václava Neckáře zazpívá Pavlína Hejcmanová s cimbálovkou Cifra

Na každé Pohovce Jožky Kubáníka je hostem i jeden z jeho kolegů ze Slováckého divadla. Tentokrát padla volba na herečku Pavlínu Hejcmanovou, kterou diváci mají rádi třeba jako Tornádo Lou z Limonádového Joa nebo Andreu Brodskou z veleúspěšné komedie Úča musí pryč!. Ta během večera zazpívá slavné hity Václava Neckáře.

Pavlína Hejcmanová se těší na setkání s legendárním zpěvákem

Ve Slováckém divadle oslaví 80. narozeniny legendární zpěvák Václav Neckář

Václav Neckář je legendou české hudby a filmu, který na českých a slovenských pódiích vystupuje už neuvěřitelných šedesát let. Zároveň v říjnu oslaví 80. narozeniny. Jedna z mála veřejných oslav se odehraje ve Slováckém divadle. Václav Neckář totiž přijal pozvání do pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka, který se uskuteční v pátek 8. září.

Václav Neckář dorazí do Slováckého divadla

Kino odvysílá záznam inscenace Cena facky aneb Gottwaldovy boty. Přijdou i herci

V pondělí 22. května od 17.30 se v kině Hvězda uskuteční další díl z cyklu Dějiny v kině. Tentokrát bude věnovaný osudům uherskohradišťské věznice a součástí programu bude záznam inscenace Slováckého divadla Cena facky aneb Gottwaldovy boty. Promítání a diskuse se zúčastní mnoho herců, kteří v Ceně facky účinkovali.

Inscenace rezonovala celou republikou

Stránky