Říjen 2023

Velkolepá premiéra inscenace Láska, vzdor a smrt už v sobotu

V sobotu 4. listopadu čeká Slovácké divadlo poslední premiéra roku 2023. Vyvrcholením letošní úspěšné sezóny se stane netrpělivě očekávaná hudební inscenace Láska, vzdor a smrt v režii respektovaného slovenského režiséra Lukáše Brutovského. Diváci se mohou těšit na mimořádný hudební i vizuální zážitek.

Láska, vzdor a smrt bude i výjimečným vizuálním zážitkem

Lukáš Kopecký byl hostem pořadu Apetýt Českého rozhlasu

Umělecký šéf Slováckého divadla Lukáš Kopecký byl hostem pořadu Apetýt, který vysílá Český rozhlas Brno a Český rozhlas Zlín. Vyprávěl třeba o tom, že život je plný nečekaných zvratů, ať už se jedná o politiku, žurnalistiku nebo umění. Řeč došla na jeho režijní práci pro Český rozhlas a posluchače zavedl i do tajemného divadelního zákulisí. 

Lukáš Kopecký je mimo jiné úspěšným rozhlasovým režisérem

Noční prohlídky divadla jsou zpět, divačky se mohou vyfotit třeba v klobouku Květy Fialové

Jak se cítí herci, když při představení prochází zákulisím? Jak to voní ve vlásenkárně? A jaké poklady ukrývá kostymérna? Právě to budou moct po pětileté pauze opět zjistit i diváci. Do Slováckého divadla se totiž vrací oblíbené noční prohlídky divadla. Slovácká scéna je naplánovala na sobotu 18. listopadu, kdy se po celém světě slaví Noc divadel.

Diváci mají možnost poznat kouzlo nočního divadelního zákulisí

„Bez holek to nejde nafurt,“ říká Pavel Šupina k derniéře Dealer´s Choice

Už tuto neděli se s prkny Slováckého divadla rozloučí konverzační komedie o hráčích pokeru Dealer´s Choice (kdo rozdává, rozhodne). Výraznou úlohu rtuťovitého číšníka Mugsyho ztvárnil Pavel Šupina. Jaké to bylo, hrát v ryze pánské společnosti, protože autor žádnou ženskou postavu nenapsal? „Byla znát jiná energie,“ říká Pavel.

Pavel Šupina jako Mugsy v Dealer´s Choice

Stránky