Leden 2024

Zdeněk Trčálek je nejlepším komediálním hercem Česka

Slovácké divadlo zaznamenalo na Grand Festivalu smíchu, který se konal od 22. do 28. ledna v Pardubicích, obrovský úspěch. Na Galavečeru smíchu, který v pondělí 29. ledna celý festival slavnostně završil, udělila odborná porota Zdeňku Trčálkovi cenu za nejlepší mužský herecký výkon. Slováčtí divadelníci se navíc mezi sedm nejlepších komedií Česka probojovali s romantickou komedií Třináctkrát za svědka jako jediný zástupce divadel z jižní Moravy.

Oblíbený herec si cenu odvezl z Grand Festivalu smíchu

„Je to komické, ale divák se i něco dozví,“ říká o Monumentu pro Hradiště Pavel Hromádka

Komedie Zamilovaný velvyslanec měla premiéru minulou sobotu a další se už pomalu klube na svět. Pod taktovkou Lukáše Kopeckého zkouší umělecký soubor Slováckého divadla nekorektní komedii z české historie Monument pro Hradiště. Tu napsal exkluzivně pro Slovácké divadlo Pavel Molek a světová premiéra se uskuteční 3. února.

Pavel Hromádka (uprostřed) ztvární Edvarda Beneše

Zhlédla bláznivou komedii Zamilovaný velvyslanec a za pár hodin porodila

Lukáš Matěj několik týdnů poctivě zkoušel roli Kapitána Southla v bláznivé komedii Zamilovaný velvyslanec. Generální zkoušku, která byla naplánovaná na pátek 12. ledna dopoledne, ale herec nestihl. Zaskočit za něj na poslední chvíli musel režisér Igor Dostálek. Důvod? Lukáš Matěj musel s manželkou do nemocnice, ta totiž pár hodin po zhlédnutí komedie začala rodit.

Matějovi za sebou mají perné dny

Do pořadu Jožky Kubáníka přijede Kvízová dáma ze soutěže Na lovu

Těsně před vánočními svátky se ve Slováckém divadle uskutečnilo další natáčení živého pořadu Českého rozhlasu Zlín Na pohovce Jožky Kubáníka. Herec, autor pořadu a moderátor si do vánočního speciálu pozval hosty z řad svých hradišťských kolegů, kteří už jeho pořadem prošli v minulosti.

Josef Kubáník chystá další živé natáčení svého rozhlasového pořadu

Stránky