Herečky podporují Běh pro Paměť národa

Už v sobotu 11. května se v Uherském Hradišti poběží Běh pro Paměť národa. Do doprovodného programu v Uherském Hradišti se i letos zapojí oblíbené tváře Slováckého divadla. Jednou z nich je Jitka Hlaváčová, jejíž manžel Drahomír je učitelem dějepisu na místním gymnáziu a jedním z hlavních organizátorů celé akce.

Jitka Hlaváčová a Petra Staňková podpoří Běh pro Paměť národa

„Historie mě zajímala vždycky, ale od doby, co znám manžela, je ten zájem ještě větší, protože mi umí všechno vysvětlit i s kontextem a dnes díky němu mnoha věcem mnohem lépe rozumím. O to, abych se zapojila do doprovodného programu, mě požádal, ale i kdyby to neudělal, nabídla bych se sama, že se zapojím jakkoli, tedy kromě běhu,“ směje se oblíbená herečka s tím, že nakonec spolu s kolegyní Petrou Staňkovou ve Smetanových sadech, kde se běh bude odehrávat, přečtou pohádku dětem. „Budu ráda, když se nám podaří najít příběh, který souvisí s tím, co Běh pro Paměť národa připomíná,“ dodává Jitka Hlaváčová.

Herečka Petra Staňková se rozhodla jít ještě dál a zapojí se i do běhu samotného, a to na hlavní trati v délce 5 kilometrů.

 

Pokračování ZDE.