Divadlo připravilo Pohádkové předplatné i s vlastní pohádkou

Slovácké divadlo i letos myslí na své nejmenší diváky a připravilo pro ně Pohádkové předplatné. To obsahuje rovnou tři tituly včetně zbrusu nové pohádky, která vznikne přímo ve Slováckém divadle. Jmenuje se Sherlock Holmes a záhada za oponou a režie se ujme mladý a talentovaný Michal Moravec.

Pohádkové předplatné nabídne rovnou tři pohádky včetně slovácké novinky

Michale, proč padla volba právě na detektivku?

Když jsme s autorem a dramaturgem Vojtou Balcarem vymýšleli, jaký titul zvolit, vzpomněli jsme si na knižní sérii Klub záhad, která nás moc bavila, když jsme byli sami děti. Byly to detektivní příběhy pro nejmenší a odtud byl k Sherlocku Holmesovi už jen krůček.

Jaký bude Sherlock Holmes ve vašem podání?

Inspirovali jsme se spíše novějším slavným seriálem s Benedictem Cumberbatchem, ale nebudou chybět ani klasické prvky z původních knih. Diváky neochudíme ani o doktora Watsona a jejich domácí paní Hudsonovou. Samotný příběh, který rozehrajeme, vezme diváky do divadelního zákulisí a je úplně nový.

Mohou se diváci těšit i na legraci?

Samozřejmě! A nejen na ni. V pohádce bude spousta písniček, divadelních kouzel a triků. A dokonce pomocí projekce nahlédneme do Sherlockova Paláce myšlenek a budeme moct sledovat, jak funguje jeho geniální mysl a fantazie. Celé to bude svižné, dynamické a zábavné, skoro jako akční film, ale nebude chybět ani magie. Zkrátka stvoříme svižnou detektivní a napínavou komedii.

Jaký případ rozlouskne Sherlock Holmes?

Pohádku Sherlock Holmes a záhada za oponou napsal volně na motivy příběhů slavného britského detektiva Sherlocka Holmese z pera Atrhura Conana Doylea Vojtěch Balcar. A o čem detektivka pro celou rodinu bude?

Divadlo je místem příběhů, zábavy a kouzel. Když ale hvězda souboru obdrží výhružný vzkaz, promění se náhle toto magické prostředí v místo plné nebezpečí. Kdo mohl vzkaz poslat? Proč by někdo chtěl primadoně ublížit? Tuto tajuplnou záhadu dokáže rozluštit jen nejslavnější detektiv světa, mistr dedukce, Sherlock Holmes, se svým věrným pomocníkem doktorem Watsonem. Dokáží ale tento případ plný tajemství, triků a zvratů vyřešit sami? Zkrátka dobrodružná interaktivní inscenace nejen pro malé detektivy plná záhad, dobrodružství a zábavy.

V pohádce se objeví oblíbené herci Slováckého divadla: Daniel Gajdoš, Lukáš Matěj, Petra Staňková, Tereza Novotná, Kateřina Michejdová a další. Premiéra se uskuteční v sobotu 21. prosince, v rámci Pohádkového předplatného je představení naplánováno na 29. prosince. Pohádkové předplatné je k dispozici na webu a v pokladně Slováckého divadla.

Andělení a Velká porucha

Kromě vlastní nové detektivky pro celou rodinu nabídne Pohádkové předplatné i další dvě pohádky od spřátelených divadel.  

Divadlo Drak přiveze do Slováckého divadla už 3. listopadu poetický příběh o nezvyklé návštěvě To je Andělení!. Představte si, že vám takhle jednoho dne zničehonic spadne domů anděl. Našemu světu nerozumí, jeho pravidla nezná a rád by se vrátil zase zpátky. Ale jak se to dělá? Jak mu pomoci? Snad by mohla poradit maminka, jenže ta celé té historce nějak nechce věřit. A přitom ten anděl je tady. Každý ho vidí a slyší, nikdo ho nemůže přehlédnout. Nebo může?

Z Horáckého divadla pak dorazí 23. března Velká porucha. Z pohádek víme, že si láska umí poradit se zlým drakem, hloupým Honzou i začarovanou princeznou. Ale jak si s láskou poradí pan Kutil a jeho brašna nářadí? A co na to slečna Krásná? Původní pohádkový muzikál pro celou rodinu vás zavede do dílny, ve které vše začne a šťastně skončí. Bude u toho spousta nápadité hudby, tance, akčních scén a samozřejmě lásky. Všichni přesně víme, co se stane, když se zamiluje kůň. Ale co se stane, když se zamiluje pan Kutil? Přijďte se podívat!