Do divadla přiletí nejkrásnější andělská pohádka s nominací na Thálii

Slovácké divadlo myslí i na své nejmenší diváky. Proto už v neděli 3. listopadu přijede do Uherského Hradiště Divadlo Drak, aby je potěšilo pohádkou To je andělení!. A že je opravdu na co se těšit, dokazuje výčet ocenění, které něžná i veselá inscenace pro děti získala.

Pohádka se dočkala mnoha ocenění

„Pohádka byla nominovaná na Cenu Divadelních novin v kategorii Taneční a pohybové divadlo. Představitel Anděla Luděk Smadiš získal za svůj herecký výkon Cenu Mezinárodního festivalu profesionálních loutkových divadel Mateřinka 2023. A především byl nominovaný na Cenu Thálie za herecký výkon v kategorii Loutkové divadlo. Zkrátka jsme pro naše malé diváky našli jednu z nejkrásnějších pohádek, jaké jsou u nás v republice právě teď k dispozici,“ vypočítává herec a mluvčí Slováckého divadla Josef Kubáník.

O čem je pohádka?

Představte si, že vám takhle jednoho dne zničehonic spadne domů anděl. Kde se vzal, tu se vzal. Ještě před chvílí si poletoval někde nad oblaky a najednou je tady. Našemu světu nerozumí, jeho pravidla nezná a rád by se vrátil zase zpátky. Ale jak se to dělá? Jak mu jen pomoci? Snad by mohla poradit maminka, jenže ta celé té historce nějak nechce věřit. A přitom ten anděl je tady. Každý ho vidí, každý ho slyší, nikdo ho nemůže přehlédnout. Nebo může?

Co napsali o To je andělení!

„Opravdu silný zážitek přineslo představení inscenace na pomezí pohybového divadla a klaunské grotesky To je andělení!. Jednoduchou zápletku herci rozvinou do několika skvostných a neuvěřitelně zábavných pohybových etud, přes které se propracují k dojemně smířlivému závěru. Překvapivě artistním výkonům dominuje nadpozemsky stylizovaný anděl Luďka Smadiše, a především neomezenou škálou grimas disponující Petra Cicáková v roli tragikomicky pojaté postavy matky. Jeden z mých tipů na herecký výkon roku!“ (Kateřina Kykalová, Divadelní noviny)

„Fyzicky neobyčejně náročný herecký výkon Luďka Smadiše v roli anděla spadnuvšího na zem je naprosto uhrančivý. Smadiš v roli působí skutečně nadpozemsky křehce až étericky a zároveň publikum uchvátí svými akrobatickými dovednostmi a kreativní hrou s předměty.“ (Herecká asociace udělující Ceny Thálie)

Pohádka To je andělení! je na programu ve Slováckém divadle v neděli 3. listopadu od 14 a od 17 hodin. Je součástí výhodnějšího Pohádkového předplatného, které nabízí rovnou tři inscenace pro děti. Informace o předplatném i vstupenkách na jednotlivé pohádky jsou k dispozici na webu a v pokladně Slováckého divadla.