26. 4. 2017
Herci Slováckého divadla jsou talentovaní a zdatní nejen na jevišti, ale i v kuchyni. Už podruhé se letos zúčastní amatérského gulášového festivalu O pohár SLOVÁCKÉHO DVORA. Ten se uskuteční v sobotu 29. dubna v Ostrožské Nové Vsi. "Loni se nám guláš hodně povedl, ale bohužel jsme prohráli, protože jsme ho měli málo," říká s úsměvem kapitán kuchařského týmu David Vaculík...
A co si kuchařský tým ve složení David Vaculík, Zdeněk Trčálek, Tomáš Šulaj a Michal Zetel připravil pro letošní ročník? "Letos máme připravenou delikátní recepturu, guláš, který čerpá inspiraci z klasického francouzského receptu Boeuf Bourguignon neboli hovězí po burgundsku a rádi bychom vyhráli," prozrazuje David Vaculík, který bude nejen vařit, ale i provázet celým programem. Účastníci festivalu mají na uvaření guláše časový limit 3,5 hodiny a o nejlepším guláši rozhodne divácké hlasování. Loni herci získali krásné čtvrté místo. "Budeme s kolegy rádi, když přijdete v sobotu od půl dvanácté do Ostrožské Nové Vsi ochutnat guláš a pomoct nám vyhrát," uzavírá Vaculík.