12. 9. 2016
Po úspěchu inscenace Večer na psích dostizích, kterou jsme v rámci alternativní dramaturgické linie SLoffÁCKÉ DIVADLO nastudovali v prostředí rockového klubu, vstoupíme do místa, kde byste nás asi nečekali - do jedné z uherskohradišťských restaurací. A právě tam uvedeme v evropské premiéře komedii kanadské autorky Caroline Smithové Čarodějnice v kuchyni.
"Nápad uvádět inscenace v netradičním prostředí se setkal s velkým nadšením. Je to pro nás výzva pokračovat dál a přicházet stále s něčím novým a originálnějším,” říká ředitel Slováckého divadla Michal Zetel.
Hraní v restauraci, kdy diváci budou přímo svědky vaření, je podle divadelníků zajímavé stejně jako inscenování samotné hry. Slováčtí herci ji totiž nastudují jako první v Evropě. O čem Čarodějnice v kuchyni pojednávají? Děj diváky přivede do zákulisí natáčení kuchařské show, kde se před kamerou nečekaně setkají nejenom dvě rivalky profesní, ale i sokyně v dávné lásce. “Hra je skvělou příležitostí pro dvě dámy a jednoho mladého muže,” říká dramaturgyně novinky Iva Šulajová s tím, že hlavní role vytvoří Monika Horká, Jaroslava Tihelková a Josef Kubáník v alternaci s absolventem brněnské JAMU Viktorem Zavadilem.
Premiéra Čarodějnic v kuchyni v režii Michala Skočovského je naplánována na 16. října do uherskohradišťské restaurace Beef & Beer. „Chci, aby všechno co děláme, mělo nějaký konkrétní smysl a Slovácké divadlo je pro nás opravdovou výzvou. Projekt, na kterém jsme se dohodli, je velmi odvážný a vytváří něco nového,“ říká Marek Šmíd, jednatel Beef & Beer. Na říjen jsou vedle premiéry naplánovány i další dvě reprízy.