Červenec 2007

Herci Slováckého divadla se na tajné schůzce setkali s Havlem

Text byl uveřejněný v MF DNES 23. července 2007 Chcete se sejít s Václavem Havlem? Obrňte se trpělivostí, pročtěte si knihy o vyjednávání, kontaktujte přátele, kteří se pohybují v jeho blízkosti, a hlavně se nevzdávejte.To jsou zkušenosti divadelníků ze Slováckého divadla. Schůzku s bývalým českým prezidentem organizovali více jak rok. Vše klaplo v sobotu dopoledne přímo v Uherském Hradišti, kde byl Václav Havel hostem Letní filmové školy.

Svatba herců zcela zaplnila náměstí

Rodinní příslušníci, přátelé, kolegové, ale i televizní štáby, fotografové z novin a stovky zvědavců – ti všichni přišli v sobotu odpoledne na největší náměstí v Uherském Hradišti. Svá „ano“ si v kostele řekly dvě populární osobnosti – herečka Slováckého divadla Alexandra Vronská a Otto Kallus, známý především jako Filip Rubeš z televizního seriálu Velmi křehké vztahy.

Alexandra Vronská: Rodina je lepší, než kariéra

Rozhovor byl uveřejněný v MF Dnes v pátek 13. července Sexsymbol uherskohradišťského divadla Alexandra Vronská patří mezi nejoblíbenější herečky. Získala několik cen, objevila se v nominacích na prestižní Thálii, diváci ji zahrnují přízní a dárky. V červnu ale oznámila, že ze stálého angažmá odchází a že chce být nablízku manželovi. Tím se stane uherskohradišťský rodák Otto Kallus, který v seriálu Velmi křehké vztahy vytvořil roli Filipa Rubeše a jenž byl nedávno zařazen do první dvacítky nejvíce sexy svobodných mužů u nás.

Herci ostříhali kolegu kvůli Rychlým šípům

Nejslavnější komedie Slováckého divadla všech dob Rychlé šípy přišla o představitele jedné z hlavních rolí. Míroslav Zavičár známý jako pravá ruka Mirka Dušína Jarka Metelka od září opouští stálé angažmá a uherskohradišťské divadlo stálo před obtížným úkolem najít za něj náhradu. Povedlo se – Jarku Metelku bude hrát Petr Čagánek. Došlo však ke komplikaci. Herec si zakládal na pěstěných vlasech, které však byly pro roli překážkou. Kolegové ze Slováckého divadla jej o ně tedy s velkou chutí připravili.

Kvůli Rychlým šípům ostříhali kolegu!

Rychlé šípy mají nového Jarku Metelku – přesně řečeno – legendární stejnojmenná komedie Slováckého divadla v Uherském Hradišti má nového představitele Jarky Metelky. Ten poslední - Míra Zavičár - totiž odchází do Klicperova divadla v Hradci Králové, a tak ho nahradí kolega Petr Čagánek. Do nové role byl pasován na závěr Buchlovského divadelního léta. Pozvání přijala i Věra Hotařová z Českého rozhlasu Brno. Díky této stanici přinášíme na našich stránkách první zvukovou reprortáž. Poslechněte si ji zde

Divačky hercům z Rychlých šípů upekly speciální dort

„Při hraní Rychlých šípů se cítíme jako Beatles. Diváci skandují, divačky nás zahrnují dárky,“ nechal se před časem slyšet představitel Mirka Dušína z legendárního představení Slováckého divadla David Vacke. Jedna z posledních předprázdninových repríz slavné komedie mu opět dala za pravdu. Nadšené divačky hercům upekly dort ve tvaru vlajky Rychlých šípů.