Leden 2006

Herečka Anna Pospíchalová: Mé dítě může jezdit klidně na traktoru

Už tuto sobotu se budou na XX. Divadelním plese opět rozdávat ceny diváků Slovácký Oskar i ceny divadelních recenzentů s názvem Největší z pierotů. Každoročně se mezi nominovanými herečkami objevuje jméno sympatické Anny Pospíchalové, dříve Michlíčkové. Letos to bude naposledy. Úspěšná herečka odchází po pěti letech z angažmá Slováckého divadla. Má přes sebou totiž roli nejkrásnější. Na přelomu jara a léta očekává s manželem Jiřím Pospíchalem prvního potomka. „Bude mi po divadle smutno, byla jsem tady šťastná,”říká nastávající maminka.

Vraždičky jsou komiksovou groteskou

V sobotu měla ve Slováckém divadle premiéru černá komedie Vraždičky. Martin Vrtáček, Monika Horká, Irena Vacková, Jiří Hejcman, Tomáš Šulaj a další herci uherskohradišťského divadla rozehráli před vyprodaným hledištěm příběh jedné zvláštní rodiny, která je postavena před nejedno překvapení. Režisérem novinky je oblíbený Robert Bellan.

Slovácké divadlo na ČT 24

Divadelníci působící mimo hlavní divadelní centra, si často stěžují na nedostatečnou prezentaci v celostátních médiích. „Je to nefér,” dovolí si sáhnout do vosího hnízda herec a mluvčí Slováckého divadla Josef Kubáník. „Nominace na nejvyšší ocenění, české i světové premiéry – to všechno zůstává na celorepublikové úrovni téměř bez odezvy. Že má ale kdejaké soukromé divadlo z Prahy premiéru notoricky známé komedie s televizními tvářemi, toho jsou plné noviny,” říká Kubáník.

Bolero - príbeh matky

Milí divadelní příznivci. Přijměte, prosím, pozvání na vynikající taneční představení Bolero - príbeh matky Slovenského divadla tanca (Bratislava), jednoho z nejlepších v Evropě. Tento ojedinělý autorský projekt, který v sobě slučuje prvky klasické činohry a moderního tance, jsme pro vás připravili na 29.1. v 19:30 hod. Vstupné 200,- Kč.

Irena Vacková: Denně mě bolelo břicho od smíchu

Irena Vacková a Robert Bellan se na jevišti Slováckého divadla potkávali jako herečtí kolegové. On se však po úspěšných Rychlých šípech rozhodl pro režii na volné noze, ona odešla na mateřskou dovolenou. Po několika letech se oba opět potkávají, i když každý stojí na jiné straně. Souhra je ale i tentokrát dokonalá a diváci se mají tak na co těšit. Už od soboty bude Slovácké divadlo uvádět komedii Vraždičky, v níž Irena Vacková vytvořila jednu z hlavních rolí. „Konečně hraju ženskou,” říká populární herečka s úsměvem a slibuje prvotřídní zábavu.

Vraždičky ve Slováckém divadle

Po veleúspěšném roce, kdy bylo Slovácké divadlo označeno jako druhá nejlepší divadelní scéna v České republice a Liška Bystrouška režiséra Pitínského získala ocenění Nejlepší činohra České republiky, vstupují uherskohradišťští divadelníci do jedenašedesátého roku. A hned v lednu diváky čeká nová komedie. Divadlo vsadilo na osobnost režiséra, jenž zná dobře publikum Slováckého divadla a ví, jaké komedie má rádo. Jde o režiséra Roberta Bellana.

Bellan: Vraždičky byl můj sen

Jedenadvacátého ledna měla ve Slováckém divadle premiéru velmi očekávaná komedie Vraždičky. Její přitažlivost je dána především jménem režiséra. Bláznivou komedii o jedné „normální rodince” s herci Slováckého divadla nastudoval miláček publika a režisér Rychlých šípů, Blbce k večeři a Výstřelů na Broadwayi Robert Bellan.

Stránky